Overslaan en naar de inhoud gaan

SERV Advies en Rapport Interoperabiliteit

SERV Advies en Rapport Interoperabiliteit

In een recent rapport breekt de Sociaal Economische Raad Vlaanderen (SERV) een lans voor interoperabiliteit: het vermogen van twee of meer IT-systemen, toepassingen, actoren of regelgeving om samen te werken en op gestructureerde manier data te laten stromen. “Meer inzetten op interoperabiliteit voor een digitale overheid en economie is een noodzakelijkheid in de digitale transformatie van vandaag”, zegt SERV. Dit is volgens het rapport van de SERV (Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen) een prioriteit en daar staan we als beleidsdomein MOW volledig achter!

De SERV complimenteert het Agentschap Wegen en Verkeer met het BIM-programma m.b.t. de opmaak van de ObjectTypenBibliotheek (OTL) ofwel OSLO-standaarden onder het thema Wegen en Verkeer (https://wegenenverkeer.data.vlaanderen.be/).

Zo haalt SERV aan dat: “Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft voor infrastructuur een interoperabiliteitskader rond BIM uitgewerkt, werkt met streefpercentages voor BIM-vereisten in studie- en uitvoeringsopdrachten, differentieert per project het gewenste BIM-maturiteitsniveau en onderneemt flankerende maatregelen om de markt te stimuleren (o.a. via innovatieve overheidsopdrachten en sensibilisering).”

Wil je meer weten hoe je de digitale toekomst kan omarmen? Lees dan zeker het SERV rapport ➡️ Advies en rapport werk maken van interoperabiliteit voor een digitale overheid en economie | SERV.