Overslaan en naar de inhoud gaan

Slimme verkeerslichten op vernieuwd kruispunt Grendelbaan en Verbindingslaan in Diepenbeek in werking

Slimme verkeerslichten op vernieuwd kruispunt Grendelbaan en Verbindingslaan in Diepenbeek in werking

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt sinds begin maart 2022 aan een aangepast kruispunt van de Grendelbaan (N2) en de Verbindingslaan (N76), aan de oostkant van Diepenbeek-centrum. De afgelopen weken was het kruispunt hierdoor beperkt bereikbaar. Op maandag 23 mei werden de slimme verkeerslichten in dienst genomen. Verkeer kan nu zowel in- als uitrijden op de vernieuwde aantakking van de Grendelbaan. Deze aanpassing past in het groter mobiliteitsproject voor de gemeente waarbij een omleidingsweg doorgaand verkeer straks rond het centrum stuurt. 

Het aangepaste kruispunt van de Grendelbaan met de Verbindingslaan schoof ietwat op richting de industriezone en kreeg de vorm van twee aparte T-kruispunten. Via een nieuwe lus sluiten de kruispunten aan op de omleidingsweg en spoorwegbrug Molenstraat van spoorwegbeheerder Infrabel. Die aantakking ter hoogte van de Grendelbaan zal in de loop van juni ook klaar zijn. 

Optimale conflictvrije bewegingen

Op maandag 23 mei werden de slimme verkeerslichten in dienst genomen op het vernieuwd kruispunt Grendelbaan en Verbindingslaan in Diepenbeek. De slimme verkeerslichten detecteren de hoeveelheid verkeer en stemmen daarop de groentijden optimaal af op elk moment van de dag. Zij zorgen ook voor optimale conflictvrije bewegingen voor het gemotoriseerd verkeer.

Er kwamen bijkomende detectoren om het verkeer te monitoren, zowel in het wegdek als op de palen. 

Nauwe opvolging tijdens opstart

Wanneer de installaties volledig klaar staan voor indienstname, worden ze steeds uitvoerig getest. Er volgt nu een observatieperiode, om een goede werking te garanderen. En waar nodig wordt bijgestuurd.

Vernieuwing fietsinfrastructuur

Ook de fietspaden worden de komende maand nog vernieuwd en aangesloten op de bestaande fietspaden. De bestaande fietsomleiding blijft hiervoor nog even gelden.

Meer info: www.wegenenverkeer.be/diepenbeek