Overslaan en naar de inhoud gaan

Start tweede fase onderhoudswerken op N31 Expresweg in Brugge

Start tweede fase onderhoudswerken op N31 Expresweg in Brugge

Sinds begin maart is het Agentschap Wegen en Verkeer aan het werk op de Expresweg (N31) in Brugge. Over een afstand van iets meer dan 4 kilometer krijgen beide weghelften een grondige opknapbeurt. Indien de weersomstandigheden het toelaten  wisselt de werf van kant, naar de weghelft richting E40 vanaf woensdagochtend 12 mei. 

Onderhoud halverwege
Om de hinder te beperken, wordt het onderhoud van de Expresweg opgesplitst in verschillende fases. Sinds maart was het gedeelte richting Zeebrugge aan de beurt, tussen de brug over Waggelwater en de Blankenbergse Steenweg (N371). Met de aanleg van een nieuwe asfaltlaag is die weghelft nu helemaal klaar. Vermoedelijk vanaf woensdag 12 mei - de exacte datum is afhankelijk van de weersomstandigheden - start de aannemer op de andere weghelft. Die werken duren opnieuw zo’n twee maanden, tot midden juli 2021.

Op- en afritten afgesloten
Net als in de eerste fase, worden ook nu enkele op- en afritten van de Expresweg afgesloten. Zowel de oprit aan de Blankenbergse Steenweg (N371) als die aan de Oostendse Steenweg (N9) gaat gedurende twee maanden toe. Om de Expresweg richting binnenland op te rijden, rijdt u naar de oprit aan de Bevrijdingslaan (N351). Ook de afrit aan de Oostendse Steenweg gaat twee maanden toe, de afrit aan de Blankenbergse Steenweg blijft altijd geopend. Richting kust gaan vanaf 12 mei alle op- en afritten opnieuw open. 

Alle laatste informatie over de werken vindt u op www.wegenenverkeer.be/brugge

START TWEEDE FASE ONDERHOUDSWERKEN N31