Overslaan en naar de inhoud gaan

Start werken fietsoversteek Rallylaan Pelt

Start werken fietsoversteek Rallylaan Pelt

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal vanaf 17 mei het kruispunt van de Haagdoorndijk (N790) met de Rallylaan en de Bergeykseweg vernieuwen. Er komt een beveiligd fietsoversteekpunt via een middenberm, en vrijliggende fietspaden aan weerskanten. Zo vergroot de fietsveiligheid op een belangrijke as in het fietsroutenetwerk. Tot het einde van de werken geldt er éénrichtingsverkeer vanuit Neerpelt richting N74. De Rallylaan en Bergeykseweg worden afgesloten ter hoogte van de werfzone. De werken duren tot half juli.

De herinrichting van het kruispunt N790 x Rallylaan x Bergeykseweg beoogt in de eerste plaats een veilige oversteek voor het fietsverkeer. Op het kruispunt komt een ruim fietsoversteekpunt, beveiligd met omegabeugels. Op die manier kunnen fietsers rustig in twee tijden de gewestweg oversteken. Aan weerskanten van de Haagdoorndijk voorziet AWV in de projectzone vrijliggende fietspaden. 

Voor het gemotoriseerd verkeer op de N790 Haagdoorndijk voorziet AWV een aparte linksafslagstrook, richting de Rallylaan komende van de Noord-Zuid. 

In samenspraak met de gemeente Pelt zal na de herinrichting van het kruispunt de Bergeykseweg permanent worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.  Zo wordt het sluipverkeer geweerd uit deze woonstraat, en ontstaat er een stukje autoluwe verbinding op het fietsroutenetwerk.

Minderhinder-maatregelen: éénrichtingsverkeer en omleidingen
De infrastructuurwerken op het kruispunt starten op maandag 17 mei 2021 en zullen twee maanden duren. 

Tot het einde van de werken geldt er op de Haagdoorndijk eenrichtingsverkeer van Neerpelt-centrum naar de N74 Noord-Zuidverbinding, vanaf de brug over de Dommel tot aan de rotonde met de Fabrieksstraat. Verkeer vanaf de rotonde A24 richting Neerpelt-centrum volgt een omleiding via de Houtmolenstraat en Leopoldlaan in Overpelt. 

Tijdens de werken is de Rallylaan afgesloten ter hoogte van de Haagdoorndijk. De Scoutsrally blijft wel bereikbaar langs de Hockeylaan of de Toekomstlaan. Ook de Bergeyskseweg wordt (permanent) afgesloten.

Voor fietsers worden lokale omleidingen voorzien. 

Opgelet: deze planning is steeds onder voorbehoud.

Alle info op www.wegenenverkeer.be/pelt 

WERKEN AAN VEILIGE FIETSOVERSTEEK AAN RALLYLAAN TOT BOUWVERLOF