Overslaan en naar de inhoud gaan

Tienen: werf Vesten verschuift naar Beauduinstraat op 29 april

Tienen: werf Vesten verschuift naar Beauduinstraat op 29 april

In het kader van de werkzaamheden aan de Vesten in Tienen, verschuift het Agentschap Wegen en Verkeer op woensdag 29 april de werfzone op de Bergévest van het kruispunt met de Kapucijnenstraat naar het kruispunt met de Beauduinstraat. Het kruispunt van de Bergévest met de Beauduinstraat wordt vanaf die dag tot midden juli afgesloten voor het verkeer. Het kruispunt met de Kapucijnenstraat wordt op 29 april terug opengesteld voor het verkeer. AWV wenst de betrokken aannemer en de arbeiders nadrukkelijk te bedanken voor hun inzet om de werken voort te zetten. De nodige beschermingsmaatregelen worden genomen zodat de arbeiders in deze moeilijke omstandigheden veilig kunnen werken. 

Voor meer info, plannetje van de nieuwe verkeerssituatie: ga naar www.wegenenverkeer.be/tiense-vesten

Doorsteken maken op 27 en 28 april, fasewissel op 29 april

Op maandag 27 en dinsdag 28 april bereidt Wegen en Verkeer de fasewissel voor. Een tijdelijke oversteekplaats voor voetgangers en doorsteken in de middenberm van de Vinckenboschvest worden gemaakt zodat het verkeer ter hoogte van de werfzone van de binnen- naar de buitenring kan doorsteken. Zo blijft verkeer op de Vesten mogelijk. Op woensdag 29 april verzet Wegen en Verkeer de signalisatie en worden de verkeerslichten op de kruispunten aangepast aan de nieuwe verkeerssituatie. Op donderdag 30 april wordt er gestart met de opbraak van het kruispunt en de aanleg van de nieuwe riolering. Daarna wordt, zoals bij alle voorgaande fasen, de bovenkant van het kruispunt heringericht. Volgens de huidige planning duren de werken aan het kruispunt met de Beauduinstraat tot aan het bouwverlof van de aannemer midden juli.

Maatregelen voor het verkeer wijzigen vanaf 29 april

Vanaf 29 april wijzigt de huidige verkeerssituatie op en rond de Bergévest: 

  • De aannemer sluit het kruispunt van de Bergévest met de Beauduinstraat af voor het verkeer. 
  • Het verkeer van de Bergévest naar de Beauduinstraat moet de omleiding via de Bostsestraat en de Reizigersstraat volgen.
  • Het verkeer vanuit de Beauduinstraat kan de Vesten bereiken via het centrum en de Kapucijnenstraat. 
  • Het kruispunt van de Bergévest met de Paardenbrugstraat blijft afgesloten. Hier moet de aannemer de aansluiting van de Paardenbrugstraat met de Bergévest nog afwerken. 
  • Het kruispunt van de Kapucijnenstraat met de Bergévest wordt terug opengesteld voor het verkeer. 
  • Fietsers kunnen steeds langs de werfzone fietsen.
  • Verkeer op de Vesten blijft altijd mogelijk. 
Tienen: werf Vesten verschuift naar Beauduinstraat