Overslaan en naar de inhoud gaan

Tiensepoort Leuven: vanaf 17 april tot begin juni hinder door herinrichting

Tiensepoort Leuven: vanaf 17 april tot begin juni hinder door herinrichting

De afgelopen twee weken hebben aannemers voorbereidende werken uitgevoerd, maar op maandag 17 april begint het echte werk. Dan start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van de Tiensepoort in Leuven. Het kruispunt wordt overzichtelijker, hier en daar krijgen voetgangers en fietsers meer opstelruimte en de verkeerslichten krijgen een nieuwe, veiligere regeling. Tot begin juli zullen fietsers en voetgangers hinder ondervinden bij het oversteken van het kruispunt. Automobilisten zullen extra wachttijden ondervinden, vooral tijdens de drukke uren.  

Gefaseerde uitvoering 

De aannemer voert de herinrichting gefaseerd uit, met andere woorden in kleine stukjes. Op die manier kan het verkeer tijdens de werken nog alle richtingen uit. Maar alle weggebruikers - voetgangers, fietsers en automobilisten - zullen vertragingen en extra wachttijden ondervinden, vooral tijdens de drukke uren. 

Blijde Inkomststraat 

Terwijl er gewerkt wordt aan de tak van de Tiensevest van het kruispunt, zullen automobilisten de Blijde Inkomststraat tijdelijk niet rechts kunnen indraaien vanop de Tiensevest. Wegen en Verkeer zal dan signalisatie plaatsen voor een omleiding, zodat de bestuurders de Parking Ladeuze nog vlot kunnen bereiken. 

Circulatie in lokale straten verandert 

Na de herinrichting van de Tiensepoort zal de circulatie veranderen in de wijk gelegen tussen de Geldenaaksevest, Tiensesteenweg, Tivolistraat en Kerkhofdreef. De rijrichting in de Bierbeekstraat tussen de Léon Schreursvest en de Pleinstraat zal omgekeerd worden. Je zal na de herinrichting ook de Léon Schreursvest en de Bierbeekstraat niet meer kunnen inrijden vanaf de Tiensepoort. De bewoners van de betreffende straten kregen een brief van het Agentschap Wegen en Verkeer met de nodige uitleg. Vermoedelijk zullen de veranderingen in de circulatie in voege komen in juni.  

Overzichtelijker en veiliger voor fietsers en voetgangers 

Na de herinrichting wordt het kruispunt overzichtelijker en beter ‘leesbaar’ voor alle weggebruikers. Hier en daar meer komt er ook meer opstelruimte voor de voetgangers en fietsers. Wegen en Verkeer  vernieuwt ten slotte  ook de verkeerslichteninstallatie. Er komt een volledig nieuwe  regeling die veiliger zal zijn voor fietsers en voetgangers. 

>> meer informatie over de werken