Overslaan en naar de inhoud gaan

Toegankelijke bushalte aan Oudenaardsesteenweg in Erpe-Mere

Toegankelijke bushalte aan Oudenaardsesteenweg in Erpe-Mere

N46 - ERPE-MERE

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt de bushalte ‘Mere Bosstraat’ richting Lede in Erpe-Mere. De bushalte wordt toegankelijk gemaakt voor alle reizigers. Tijdens de werken blijft doorgaand verkeer steeds mogelijk. De werken duren van 18 maart tot en met 12 april.

Toegankelijke bushalte

De bushalte ‘Mere Bosstraat’ aan de Oudenaardsesteenweg, in de richting van Lede, wordt toegankelijk gemaakt. De halte krijgt een verhoogd perron zodat iedereen vlot kan op- en afstappen. Het fietspad wordt achter de halte aangelegd, zodat conflicten tussen fietsers en wachtende reizigers vermeden worden. De werken starten op maandag 18 maart en duren volgens de huidige planning tot en met vrijdag 12 april.

Doorgaand verkeer blijft mogelijk

Tijdens de werken blijft doorgaand verkeer mogelijk. Fietsers gaan mee op de rijweg via een fietscorridor. Bussen van De Lijn gebruiken een tijdelijke bushalte in de buurt. Het gemotoriseerd verkeer kan de werfzone passeren via één rijstrook per richting. De lichtenregeling aan het kruispunt blijft in gebruik en alle bewegingen op het kruispunt blijven mogelijk.

Beter toegankelijke haltes voor bus- en tramgebruikers

Op- en afstappen van een bus of tram moet voor iedereen mogelijk en comfortabel zijn. Per jaar verbetert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om die reden tussen de 100 à 125 bus- en tramhaltes. We verhogen perrons, zorgen voor een bredere doorgang en werken met aangepaste materialen voor bijvoorbeeld slechtzienden. 

In overleg met De Lijn en de lokale besturen bepalen we de prioritaire haltes. Uiteraard nemen we ook alle haltes aan de nieuwe Hoppinpunten mee. Steden en gemeenten maken ook gebruik van onze ontwerprichtlijnen. Zo kunnen lokale besturen en andere wegbeheerders met minder ervaring aan de slag en vergroot de uniformiteit in het straatbeeld.