Overslaan en naar de inhoud gaan

Toegankelijke bushaltes aan Rooigemlaan

Toegankelijke bushaltes aan Rooigemlaan

R40 - GENT

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt twee bushaltes langs de Rooigemlaan (R40) in Gent. De bushaltes ‘Gent Malem (Rooigemlaan)', ter hoogte van het kruispunt met de Drongensesteenweg (N466), worden in beide richtingen toegankelijk gemaakt. Er wordt gewerkt in twee fasen. Voetgangers en fietsers volgen een omleiding, gemotoriseerd verkeer kan de werfzone passeren. De werken gaan van start op maandag 8 april.

Toegankelijke bushaltes

De twee bushaltes ‘Gent Malem (Rooigemlaan)’ worden opnieuw aangelegd zodat ze toegankelijk zijn voor alle reizigers. De haltes krijgen een verhoogd perron en het fietspad loopt in de toekomst achter de halte zodat conflicten tussen fietsers en wachtende reizigers vermeden worden. De bushaltes zelf schuiven ook op. De halte richting Palinghuizen verschuift naar de overkant van het kruispunt en de halte richting Nieuwe Wandeling komt voorbij de Colruyt te liggen. De werken starten op maandag 8 april en duren tot en met vrijdag 26 april.

Parkeerverbod en omleidingen

Er wordt gewerkt in twee fasen. Van 8 april tot 17 april is de halte richting Nieuwe Wandeling aan de beurt, van 17 tot 26 april wordt er gewerkt aan de halte richting Palinghuizen. Tijdens de volledige duur van de werken geldt er een parkeerverbod ter hoogte van de werfzone. Voetgangers kunnen de werfzone passeren aan de kant van de weg waar niet gewerkt wordt. Fietsers volgen een omleiding via nabijgelegen straten. Het openbaar vervoer kan tijdens de werken de bestaande bushaltes blijven gebruiken. Het gemotoriseerd verkeer rijdt ter hoogte van de werfzone op één rijstrook in plaats van twee.