Overslaan en naar de inhoud gaan

Toegankelijke bushaltes langs de Brusselsesteenweg (N9) in Wetteren

Toegankelijke bushaltes langs de Brusselsesteenweg (N9) in Wetteren

N9 - WETTEREN

Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt twee bushaltes langs de Brusselsesteenweg (N9) toegankelijk. Er wordt gewerkt in twee fasen waarbij het verkeer steeds de werfzone kan passeren. De zijstraat Viaductweg wordt tijdelijk afgesloten. De werken duren van 13 mei tot 31 mei.

Toegankelijke bushaltes

De bushaltes ‘Kwatrecht Station’ worden in beide richtingen toegankelijk gemaakt. De haltes krijgen een verhoogd perron zodat iedereen vlot de bus kan op- en afstappen. Daarnaast wordt de stopstreep aan de verkeerslichten verplaatst, zodat het verkeer komende van de Kwatrechtsteenweg (N400) meer ruimte heeft om af te slaan naar de Brusselsesteenweg (N9) richting Aalst. De werken starten op maandag 13 mei en duren volgens de huidige planning tot en met vrijdag 31 mei 2024.

Twee fasen

Er wordt gewerkt in twee fasen om hinder te beperken. Tijdens de eerste fase wordt gewerkt aan de bushalte richting Gent, tijdens de tweede fase is de bushalte richting Aalst aan de beurt.

Zijstraat afgesloten

De Viaductweg is ter hoogte van de Brusselsesteenweg volledig afgesloten. De Viaductweg is enkel nog bereikbaar via de Biezeweg. Voetgangers en fietsers kunnen steeds de werfzone passeren aan de kant waar niet gewerkt wordt. Er komt een tijdelijke oversteekplaats net voor en achter de werfzone waar actieve weggebruikers kunnen oversteken. De Lijn voorziet tijdelijke bushaltes in de buurt van de werfzone. Tijdens de eerste fase kan het gemotoriseerd verkeer de werfzone passeren. Tijdens de tweede fase kan het gemotoriseerd verkeer de werfzone beurtelings passeren via tijdelijke verkeerslichten.