Overslaan en naar de inhoud gaan

Tunnels onder Antwerpse Leien drie dagen afgesloten eind augustus

Tunnels onder Antwerpse Leien drie dagen afgesloten eind augustus

Van 29 tot en met 31 augustus 2022 werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de tunnels onder de Leien, ter hoogte van de Nationale Bank. De Blauwtorentunnel, de Gasthuistunnel en de Van Eycktunnel zullen tussen 9u00 ‘s morgens en 15u00 ‘s middags niet toegankelijk zijn voor doorgaand verkeer. AWV vervangt de leuningen en het veiligheidsglas aan de tunneltoegangen. De omleiding verloopt bovengronds, via de Leien.

De leuningen en het veiligheidsglas aan de toegangen van de Leientunnels zijn beschadigd door vandalisme. Nieuwe leuningen met ingebouwd veiligheidsglas zullen ervoor zorgen dat de tunneltoegangen er weer netjes uitzien. Om de verkeershinder voor de herstart van het nieuwe schooljaar te beperken, worden de werken nog in augustus uitgevoerd.

Sluitingen overdag, omleiding via de Leien

De Leientunnels worden overdag afgesloten, van 29 tot en met 31 augustus, van 9u00 ‘s morgens tot 15u00 in de namiddag. De drie tunnels, zowel de Blauwtorentunnel, de Gasthuistunnel als de Van Eycktunnel, worden gelijktijdig gesloten. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid, via de Leien. De omleiding verloopt volgens hetzelfde principe als de nachtelijke sluitingen van de tunnels, die driemaandelijks plaatsvinden.