Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee kruispunten op de Kanaalstraat (R4) in Zelzate worden veiliger gemaakt

Twee kruispunten op de Kanaalstraat (R4) in Zelzate worden veiliger gemaakt

R4 - ZELZATE

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan twee kruispunten met de Kanaalstraat (R4) in Zelzate. Het kruispunt met de Havenlaan en de Grote Markt en het kruispunt met de Kerkstraat worden heringericht zodat ze veiliger worden voor alle weggebruikers. Er wordt gewerkt in drie fasen met telkens een andere verkeerssituatie. Er gelden omleidingen voor fietsers en gemotoriseerd verkeer. De werken lopen van maandag 11 maart tot en met woensdag 22 mei 2024

Verkeersveilige kruispunten

Op het kruispunt met de Kanaalstraat (R4), de Havenlaan en de Grote Markt wordt de lichtenregeling aangepast, zullen de zebrapaden opschuiven en wordt de fietsoversteek veiliger. Ook aan het kruispunt met de Kerkstraat zal de fietsoversteek veiliger heraangelegd worden. Om die reden zullen enkele parkeerplaatsen verdwijnen.

In februari werden al voorbereidende werken uitgevoerd om de installatie van de verkeerslichten intelligent te maken. Later dit jaar wordt ook het kruispunt met de Beneluxlaan (N474) aangepast en worden de fietspaden tussen de Assenedesteenweg (N436) en de John F. Kennedylaan (R4) breder en dus veiliger heraangelegd.

3 fases voor minder hinder

De eerste fase loopt van maandag 11 maart tot en met vrijdag 29 maart. Er wordt gewerkt op het kruispunt met de Kanaalstraat en de Havenlaan, in de richting van het kanaal. In de tegenovergestelde richting (richting John F. Kennedylaan) wordt er gewerkt aan het kruispunt met de Kerkstraat. Na het bouwverlof start fase twee van maandag 8 april tot en met vrijdag 26 april. Dan wordt er gewerkt aan de kant van de Grote Markt. De laatste fase sluit aan op fase 2 van vrijdag 26 april tot en met woensdag 22 mei. Tijdens die periode wordt de middenberm op de Kanaalstraat aangepakt. Er worden dan ook markeringen aangebracht en de lussen voor de verkeerslichten worden ingeslepen.

Verkeerssituatie en bereikbaarheid tijdens de werken

De middenberm op de Kanaalstraat wordt afgesloten ter hoogte van de Grote Markt en de Havenlaan. De verkeerslichten op het kruispunt zullen uitgeschakeld zijn, dus het verkeer dat de Kanaalstraat (R4) moet oversteken, doet dit ter hoogte van de Westkade of de Kerkstraat. Fietsers volgen omleidingen via nabijgelegen straten. Per fase worden ook enkele zijstraten afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en zijn er omleidingen voorzien. Tijdens de volledige werken is er een parkeerverbod ter hoogte van het kruispunt met de Kanaalstraat (R4), de Grote Markt en de Havenlaan.