Overslaan en naar de inhoud gaan

Van vrijdagavond 6/8 tot maandagochtend 9/8 werken op Leuvensesteenweg (N26) aan Windgat in Herent.

Van vrijdagavond 6/8 tot maandagochtend 9/8 werken op Leuvensesteenweg (N26) aan Windgat in Herent.

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt van vrijdagavond 6 augustus tot maandagochtend 9 augustus op de Leuvensesteenweg (N26) in Herent. Tussen de Acacialaan en het op- en afrittencomplex van Herent (nr. 18) - een stuk van ongeveer 300 meter - krijgt het wegdek een opknapbeurt. De zone wordt tijdens de werken helemaal afgesloten voor verkeer. Doorgaand verkeer tussen Leuven en Mechelen moet een omleiding volgen via de E314, E40, R0 en E19.  Als het weer tegenzit, worden de werken verplaatst naar het weekend van 20 tot 23 augustus.

Drie nieuwe asfaltlagen
Aan het ‘Windgat’ tussen de Acacialaan en de op- en afritten van de E314 krijgt het wegdek van de Leuvensesteenweg een opknapbeurt. Drie lagen asfaltverharding - zowel de bovenste laag als de twee zogenaamde onderlagen - worden eerst verwijderd en nadien opnieuw geplaatst. De werken vinden plaats van vrijdagavond 6 augustus 19u00 tot maandagochtend 9 augustus om 5u00. Omdat asfalteringswerken enkel kunnen gebeuren bij mooi weer, kan het zijn dat de werken nog worden uitgesteld. Als het weer tegenzit, worden de werken verplaatst naar het weekend van 20 tot 23 augustus.  

Zone volledig afgesloten
De werfzone wordt tijdens de werken volledig afgesloten voor autoverkeer. Verkeer tussen Leuven en Mechelen moet in beide richtingen een omleiding volgen via de snelwegen E314, E40, R0 en E19. Voor fietsers en voetgangers is er geen hinder. De fiets- en voetpaden langs de weg blijven gewoon toegankelijk.