Overslaan en naar de inhoud gaan

Van zaterdag 9 mei tot 15 mei laatste keer werken op de Aarschotsesteenweg

Van zaterdag 9 mei tot 15 mei laatste keer werken op de Aarschotsesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op zaterdag 9 mei met werken op de Aarschotsesteenweg (N19) in Wilsele. In het weekend van 9 & 10 mei plaatst Wegen en Verkeer vanop de Aarschotsesteenweg steunbalken op het viaduct van Wilsele. Tussen zaterdag 9 en vrijdag 15 mei wordt ook het fietspad langs de gewestweg afgewerkt. De werken gebeuren in het kader van het project ‘Leuven Noord’.

Alle informatie over deze werken kan u hier nalezen.
www.leuvennoord.be

Renovatie viaduct van Wilsele

Sinds april 2020 werkt Wegen en Verkeer op de E314 in Leuven in het kader van ‘Leuven Noord’. Het komende anderhalf jaar worden er vier projecten uitgevoerd. Eén daarvan is de renovatie en verbreding van het viaduct van Wilsele. In het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 mei werken we vanop de Aarschotsesteenweg om betonnen liggers op het viaduct te plaatsen. Dit zijn de steunbalken waarop later een extra rijstrook wordt opgebouwd. 

Afwerken fietspad richting Aarschot

In maart 2020 vernieuwde Wegen en Verkeer de fietspaden langs de Aarschotsesteenweg, tussen het viaduct en het kruispunt met het Vuntcomplex. De werken werden stilgelegd en uitgesteld omwille van de maatregelen in het kader van het coronavirus. Op dat moment was het fietspad richting Leuven al afgewerkt. Tussen zaterdag 9 mei en vrijdag 15 mei wordt ook het fietspad richting Aarschot afgewerkt. Eens het fietspad klaar is, zijn alle werken op de Aarschotsesteenweg in Wilsele afgerond. Wegen en Verkeer werkte er sinds augustus 2019 aan de hertracering en vernieuwing van de gewestweg. De weg loopt nu onder een andere spoorwegbrug, er ligt een nieuw dubbelrichtingsfietspad en de asfaltlaag en fietspaden kregen een opknapbeurt.  

Aarschotsesteenweg afgesloten in beide richtingen van vrijdagavond tot zondagochtend

Omwille van de werken is het noodzakelijk de Aarschotsesteenweg van vrijdagavond omstreeks middernacht 23u tot zondagochtend in beide richtingen af te sluiten ter hoogte van het viaduct. Het autoverkeer wordt omgeleid via de E314. Ook wordt van vrijdagavond tot zondagochtend de afrit komende van Brussel van het complex Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20) afgesloten. De andere op- en afritten van het complex waren sowieso al afgesloten, omwille van de werken op het viaduct. 

Tot vrijdag 15 mei: Aarschotsesteenweg afgesloten richting Aarschot

Op zondagochtend 10 mei wordt de gewestweg opnieuw opengesteld in de richting van Leuven. De gewestweg blijft tot vrijdag 15 mei afgesloten voor het verkeer richting Aarschot. Voor fietsers en voetgangers blijft de Aarschotsesteenweg steeds toegankelijk in beide richtingen.