Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 13 mei Aarschotsesteenweg in Leuven afgesloten voor rijrichting Rotselaar/Aarschot

Vanaf 13 mei Aarschotsesteenweg in Leuven afgesloten voor rijrichting Rotselaar/Aarschot

Op 13 mei 2024 start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van een honderdvijftig meter lang stuk van de Aarschotsesteenweg in Leuven. Het gaat over het stuk van de steenweg tussen het kruispunt met het Vuntcomplex en dat van de Kessel-Losesteenweg. Tijdens de werken wordt het gemotoriseerde verkeer richting Rotselaar/Aarschot omgeleid via de autosnelweg E314. "Het gaat om een investering van 657.302,06 euro", aldus de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

> Meer info over de werken

Auto’s en vrachtwagens richting Rotselaar / Aarschot omgeleid

Tijdens de werken zal het gemotoriseerd verkeer richting Rotselaar/Aarschot omgeleid worden via de autosnelweg E314. Het agentschap zal signalisatieborden aan het Vuntcomplex plaatsen om de bestuurders om te leiden. Zij zullen de snelweg kunnen verlaten aan het volgende op- en afrittencomplex, van Holsbeek (nr. 21). Voetgangers en fietsers krijgen tijdens de volledige duur van de werken een veilige doorgang. Zij zullen m.a.w. geen omleiding hoeven te volgen.

Drie oversteekplaatsen, een bushalte en heraanleg rijweg en fietspaden  

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt de komende drie maanden drie veilige oversteekplaatsen aan op de Aarschotsesteenweg. Het agentschap  legt ook een toegankelijke en comfortabele bushalte aan. Ook de Ten rijweg en de fietspaden van de Aarschotsesteenweg worden volledig opnieuw aangelegd. De werken van Wegen en Verkeer zullen volgens de huidige planning duren tot net voor het zomers bouwverlof (half juli).

Na bouwverlof werken stad in Wilselsesteenweg

De werken van Wegen en Verkeer zullen volgens de huidige planning duren tot net voor het zomers bouwverlof (half juli). Begin augustus start stad Leuven met de heraanleg van een deel van de Wilselsesteenweg (tussen de spoorweg en de E314) en de Kessel-Losesteenweg. Die werken zullen ongeveer een half jaar duren. Inwoners van die straten ontvangen later nog een brief van de stad met meer informatie.


Veiliger oversteken

2 op 3 voetgangers betrokken bij een ernstig ongeval in 2019 stak de rijbaan over. Dit toont aan hoe belangrijk het is om veilige oversteekplaatsen te voorzien. Tussen 2020 en 2023 zette ons agentschap extra in op het beveiligen van oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers met focus op schoolomgevingen

De zichtbaarheid van overstekende voetgangers en fietsers werd verbeterd door bijvoorbeeld punctueel te verlichten. Eind 2023 zijn in totaal 263 oversteekplaatsen voor voetgangers (VVOP) en/of fietsers (VFOP) met extra verlichting uitgerust. Begin 2024 worden ook nieuwe richtlijnen rond oversteekplaatsen gepubliceerd met extra aandacht voor het garanderen en creëren van veilige randvoorwaarden.