Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 14 juni herstellingswerken wegdek brug Lostraat (N364) in Diksmuide

Vanaf 14 juni herstellingswerken wegdek brug Lostraat (N364) in Diksmuide

Vanaf maandag 14 juni 2021 herstelt Wegen en Verkeer het wegdek op de brug over de Reepdijk in de Lostraat (N364) in Diksmuide. Zowel de rijbaan als het fietspad worden aangepakt om de verkeerssituatie op de brug veiliger te maken voor het auto- en fietsverkeer. Ook in de doortocht Nieuwkapelle zijn onderhoudswerken gepland.
Tijdens de werken voorziet Wegen en Verkeer omleidingen en signalisaties. Volgens de huidige planning duren de werken tot begin juli 2021.

Samen met de stad Diksmuide stelde Wegen en Verkeer vast dat het wegdek en fietspad op de brug in de Lostraat niet langer in goede staat verkeert. Wegen en Verkeer zal daarom de fundering van het wegdek herstellen en het fietspad in nadering van de brug vernieuwen. Door deze werken zal het rijcomfort en de veiligheid voor het auto- en fietsverkeer aanzienlijk verhogen.
In combinatie met deze werken worden in een aparte fase ook de voegen in het wegdek van de doortocht Nieuwkapelle hersteld.

Deze 2 werken worden gecombineerd maar in aparte fases uitgevoerd.

Tijdens de werken wordt de Lostraat/Hazewind tussen de brug over de Reepdijk en de kruising met de Noordhoek afgesloten voor het verkeer. Zowel het auto- als fietsverkeer wordt omgeleid via signalisatieborden. Auto- en vrachtverkeer tussen Lo-Reninge en Diksmuide volgt in beide richtingen een omleiding via de Hoogstadestraat (N8) en Oudekapellesteenweg/Alveringemstraat (N319). In de doortocht Nieuwkapelle wordt gewerkt met parkeerverbod en voorrang van doorgang. De werken starten op maandag 14 juni 2021 en zullen, volgens de huidige planning, eindigen begin juli 2021. Asfalteringswerken kunnen enkel plaatsvinden bij gepaste weersomstandigheden waardoor de einddatum van de werken nog kan wijzigen.

Actuele informatie over het project vindt u op www.wegenenverkeer.be/diksmuide