Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 15 april asfalteringswerken op Staatsbaan (N35) in Kortemark

Vanaf 15 april asfalteringswerken op Staatsbaan (N35) in Kortemark

Vanaf maandag 15 april vernieuwt een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer het asfalt op de Staatsbaan (N35), tussen de Jan Mioenstraat en de Hoogledestraat, in Kortemark. De werken zullen in 4 fases uitgevoerd worden. Tijdens de werken zal doorgaand verkeer op de Staatsbaan beurtelings langs de werfzone rijden via tijdelijke verkeerslichten. Voor lokaal verkeer richting de Amersveldestraat en de Jan Mioenstraat is er een omleiding.  

Nieuwe asfaltlaag op Staatsbaan

De aannemer vernieuwt de asfaltlaag op de Staatsbaan in Kortemark, tussen de Jan Mioenstraat en de Hoogledestraat. Het huidige wegdek is door het vele verkeer beschadigd. Met de werken verbetert Wegen en Verkeer het comfort van de weggebruikers.

Werken in 4 fases

De werken starten op maandag 15 april en zijn volgens de huidige planning klaar tegen midden mei. De werken verlopen in 4 fases. In fases 1 en 2 werkt de aannemer tussen de Jan Mioenstraat tot over de fietssnelweg Vrijbosroute (F351), eerst op de rijhelft richting Kortemark en vervolgens richting Diksmuide. In fases 3 en 4 werkt de aannemer tussen de fietssnelweg Vrijbosroute en huisnummer 69 op de Staatsbaan, eerst op de rijhelft richting Diksmuide en daarna richting Kortemark.

Hinder voor fietsers en voetgangers

Tijdens de werken kunnen voetgangers ter hoogte van de werfzone oversteken naar de andere zijde van de weg. Voor fietsers is het fietspad op de Staatsbaan afgesloten tussen de Aarsdamstraat en de Hoogledestraat. Zij volgen een omleiding via de Aarsdamstraat, Krekebekestraat, het fietspad langs de Krekebeek en de Stationsstraat. Hier volgen fietsers tijdens fasen 1 en 2 een omleiding via de Amersveldestraat. In fasen 3 en 4 is ook een deel van de Amersveldestraat afgesloten. Fietsers volgen dan een omleiding via de Galgestraat, Ieperstraat en Hoogledestraat. De Vrijbosroute is eveneens toegankelijk als verbinding naar Kortemark onder de Staatsbaan door.

Hinder voor gemotoriseerd verkeer

Het verkeer op de Staatsbaan wordt tijdens de werken geregeld via tijdelijke verkeerslichten. Gemotoriseerd verkeer rijdt via deze lichten beurtelings langs de werfzone. Voor reizigers met het openbaar vervoer is er hinder op de bussen van lijn 352. Verkeer in de zijstraten van de Staatsbaan rijden om via de lokale aangeduide omleidingen. De Galgestraat en Hillebosstraat worden tijdelijk ingericht als eenrichtingsstraten.

Meer weten?

Alle actuele informatie vindt u op wegenenverkeer.be/kortemark.