Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 2 juli start 2de fase herinrichting N49 - Kalvekeetdijk Knokke-Heist

Vanaf 2 juli start 2de fase herinrichting N49 - Kalvekeetdijk Knokke-Heist

Sinds november vorig jaar is Wegen en Verkeer aan het werk op het kruispunt van de Natiënlaan (N49) met de Kalvekeetdijk in Knokke-Heist. Het kruispunt wordt omgevormd tot een rotonde met een ondergronds middenplein voor fietsers en voetgangers. Begin juli zit de eerste fase van de werf erop. De werken verplaatsen zich dan naar de andere helft van het kruispunt, waar ze duren tot eind 2021.

Balkonrotonde
Het kruispunt van de Natiënlaan (N49) met de Kalvekeetdijk krijgt een volledige make-over. Er komt een zogenaamde balkonrotonde, die bestaat uit twee niveaus. Bovengronds ligt een rotonde met twee rijstroken voor het autoverkeer. Het niveau -1 is voorbehouden voor fietsers en voetgangers. Trappen en fietshellingen leiden naar het middenplein onder de rotonde, zodat je geen enkele auto tegenkomt bij het oversteken. 

Twee fases
De rotonde wordt aangelegd in twee grote fases. In de eerste fase - die startte in november 2020 - werd gewerkt op de westelijke helft van het kruispunt. Vanaf begin juli is de oostelijke helft aan de beurt. Ook een gedeelte van de Kalvekeetdijk, de straat die aansluit op het kruispunt, wordt in de volgende fase volledig heraangelegd. In deze straat komt een van de fietshellingen te liggen waarlangs fietsers het middenplein bereiken. 

Versmalde rijstroken
Met de fasewissel verandert op vrijdag 2 juli ook de verkeerssituatie aan de werf. De westelijke helft van het kruispunt (naar AZ Zeno) gaat opnieuw open. De oostelijke helft van het kruispunt wordt afgesloten. De woonwijk tussen Natiënlaan en Kalvekeetdijk is dus niet langer bereikbaar via de Kalvekeetdijk, het autoverkeer moet omrijden via de Sluisstraat (N376). Hier ligt een tijdelijke rotonde om ervoor te zorgen dat het verkeer vlot kan doorrijden. Voor het doorgaand verkeer op de Natiënlaan verandert er niet veel. Het verkeer blijft mogelijk in beide richtingen, zij het over versmalde rijstroken.

De laatste informatie over het project vindt u op www.wegenenverkeer.be/kalvekeetdijk.

VANAF 2 JULI START TWEEDE FASE AANLEG ROTONDE N49-KALVEKEETDIJK