Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 5 nov start aanleg voetgangers- en fietsoversteek op Zuiderlaan in Waregem

Vanaf 5 nov start aanleg voetgangers- en fietsoversteek op Zuiderlaan in Waregem

Vanaf donderdag 5 november starten de werken voor de aanleg van een voetgangers- en fietsoversteek op de Zuiderlaan ter hoogte van de Warandestraat in Waregem. Het einde van de werken is voorzien vóór de start van de kerstvakantie.

Wat?
Op de R35 Zuiderlaan wordt ter hoogte van de Warandestraat een veilige voetgangers- en fietsersoversteek aangelegd. Deze oversteek maakt de verbinding tussen de woonwijk van de Warandestraat en het Spei om dan zo verder te wandelen en te fietsen via de Keukeldam naar het centrum van Waregem.
Tijdens de werken wordt ook de bushalte langs de Zuiderlaan heraangelegd als uitstulpende bushalte met een toegankelijk perron.
 
Hinder?
Om de werken vlot en veilig te kunnen uitvoeren zal de rijweg  enkel afgesloten zijn  voor het verkeer richting Zulte. Het verkeer wordt omgeleid via de R35 langs het station. Het verkeer richting autosnelweg E17 blijft doorgang behouden. 
 
Timing?
De werken  starten op  5 november en duren vermoedelijk tot 18 december maar deze timingen kunnen wegens slecht weer of onvoorziene omstandigheden nog wijzigen.

Werken volgens de veiligheidsvoorwaarden
Alle nodige veiligheidsmaatregelen worden strikt toegepast, zodat er op een veilige en verantwoorde manier kan gewerkt worden.