Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 7 augustus 6 weken onderhoudswerken Meerdaalboslaan vanaf Brabanthal

Vanaf 7 augustus 6 weken onderhoudswerken Meerdaalboslaan vanaf Brabanthal

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt vanaf 7 augustus een nieuwe laag asfalt op de Meerdaalboslaan (N25) in Leuven. Van de spoorwegbrug ter hoogte van de Brabanthal tot aan het op- en afrittencomplex krijgt de weg een opknapbeurt. Het verkeer kan in beide richtingen over één versmalde rijstrook blijven rijden. De Brabanthal is bereikbaar via de Geldenaaksebaan. Volgens de huidige planning duren de werken 6 weken.

Asfalteringswerken in 2 fasen

De werken starten op maandag 7 augustus. Eerst wordt 3 weken gewerkt op de weghelft richting Leuven, aan de kant van de Brabanthal. Hierna verplaatst de werf voor 3 weken naar de weghelft richting het op- en afrittencomplex met de E40. Als alles vlot verloopt, zijn de werken midden september klaar.  

Brabanthal 3 weken bereikbaar via Geldenaaksebaan

De Meerdaalboslaan blijft tijdens de werken open. Het verkeer rijdt in beide richtingen op één versmalde rijstrook per richting. Tijdens voorbereidende werken begin juli werden hiervoor al 2 doorsteken op de weg aangebracht. Op de Geldenaaksebaan en Technologielaan regelen tijdelijke verkeerslichten de doorstroming naar de Meerdaalboslaan. Wanneer tijdens de eerste fase gewerkt wordt aan de zijde van de Brabanthal, rijdt het verkeer om via de Geldenaaksebaan. Ook lokaal verkeer naar het bedrijvenpark wordt aangeraden om deze route te volgen. 

Comfortabel wegdek

Tussen de spoorwegbrug aan de Brabanthal en de rotonde aan het op- en afrittencomplex met de E40 wordt de weg vernieuwd. Er worden eerst betonherstellingen uitgevoerd aan het wegdek. Hierna volgt de aanleg van een scheurremmende tussenlaag en een nieuwe laag asfalt. Dit maakt de weg opnieuw comfortabel voor alle weggebruikers. Het kruispunt met de Geldenaaksebaan/Interleuvenlaan is niet inbegrepen in het project en komt later aan bod.   

> Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/leuven.