Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 7 juni asfalteringswerken op kruispunt Ringlaan en Gentstraat in Ingelmunster

Vanaf 7 juni asfalteringswerken op kruispunt Ringlaan en Gentstraat in Ingelmunster

Van maandag 7 juni tot vrijdag 11 juni werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op het kruispunt van de Ringlaan (N50) met de Gentstraat in Ingelmunster. Enkele rijvakken krijgen een nieuwe asfaltlaag. Tijdens de werken wordt de Gentstraat helemaal afgesloten aan het kruispunt. Fietsers en auto’s op de Ringlaan zelf kunnen wel doorrijden in beide richtingen. 

Spoorvorming
Het kruispunt van de Ringlaan (N50) met de Gentstraat is in slechte staat. Hierdoor werken de detectielussen - dat zijn lussen onder het asfalt die het verkeer detecteren en zo de verkeerslichten aansturen - niet meer naar behoren. Daarom vernieuwt een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer de bovenste asfaltlaag op het kruispunt en plaatst achteraf nieuwe markeringen.

Omleidingen voor fietsers en auto’s
De werken duren volgens de planning ongeveer een week, van maandag 7 tot vrijdag 11 juni. Tijdens de werken blijft de Ringlaan altijd toegankelijk. Zowel fietsers als auto’s kunnen in de twee richtingen voorbij de werf rijden. Beide toegangen naar de Gentstraat worden wel afgesloten. Er worden lokale omleidingen aangeduid voor fietsers en auto’s. 

Alle laatste informatie over de werken vindt u op wegenenverkeer.be/ingelmunster