Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig oversteken en toegankelijk openbaar vervoer aan Hoppinpunt Michottepark

Veilig oversteken en toegankelijk openbaar vervoer aan Hoppinpunt Michottepark

Vanaf 12 maart 2024 werkt het Agentschap Wegen en Verkeer ter hoogte van het Michottepark op de Tiensesteenweg (N3) in Leuven. Enkele aanpassingen maken het kruispunt met de Albert Stainierstraat veiliger. Tijdens de werken rijden fietsers door een veilige fietscorridor en kan doorgaand verkeer aan de tijdelijke verkeerslichten de werfzone beurtelings passeren. De werken duren volgens de huidige planning tot eind april.

Verhoogde bushaltes

De stad Leuven installeerde recent een Hoppinpunt ter hoogte van het Michottepark. Wegen en Verkeer zorgt er nu voor dat het Hoppinpunt nog beter uitgerust en vlot bereikbaar is. De bushalte ‘Heverlee Sint-Franciscuskerk’ wordt daarom in beide richtingen verhoogd heraangelegd. Zo wordt de toegankelijkheid van het openbaar vervoer gegarandeerd.

Meer info over het Hoppinpunt

Nieuwe oversteekplaats

Na de werken zal het kruispunt overzichtelijker en veiliger zijn voor voetgangers en fietsers. Het zebrapad op de Tiensesteenweg wordt verplaatst zodat het meteen aansluit op de Albert Stainierstraat. Daarnaast komt een nieuwe oversteekplaats voor fietsers te liggen. Tegelijk wordt het fietspad aan de kant van de kerk heraangelegd achter de parkeerplaatsen. Fietsers rijden daardoor niet langer naast het drukke auto- en busverkeer.

Beurtelings verkeer met tijdelijke verkeerslichten

De Tiensesteenweg blijft steeds open voor doorgaand verkeer, dat in beide richtingen beurtelings langs de werfzone kan rijden. De huidige verkeerslichten worden weggenomen en vervangen door tijdelijke verkeerslichten die het beurtelings verkeer regelen. Die lichten werken met een drukknop, zodat voetgangers er buiten de werfzone kunnen oversteken. Fietsers krijgen een eigen fietscorridor, waardoor ze altijd in beide richtingen de werfzone kunnen voorbijrijden. De Lijn plaatst tijdelijke bushaltes buiten de werfzone. Raadpleeg voor vertrek delijn.be/routeplanner voor actuele informatie over uw buslijn.

Meer info over de werken