Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig oversteken in Lubbeek: kruispunt Tiensesteenweg (N223) met Boutersemstraat en Helstraat krijgt verkeerslichten

Veilig oversteken in Lubbeek: kruispunt Tiensesteenweg (N223) met Boutersemstraat en Helstraat krijgt verkeerslichten

Het Agentschap Wegen en Verkeer neemt het kruispunt van de Tiensesteenweg (N223) met de Boutersemstraat/Helstraat (N234) in Lubbeek onder handen. “In de regio is het een gekend kruispunt dat al verschillende ongevallen op de teller heeft staan. Daarom pakken we het kruispunt aan en maken we het veiliger voor alle weggebruikers. Zo voorzien we een volledige conflictvrije verkeerslichtenregeling waarbij voetgangers, fietsers en wagens elkaar niet kruisen. Er worden ook zebrapaden en oversteekplaatsen voor fietsers aangebracht”, duidt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De werken starten begin augustus en duren tot midden september.

Conflictvrij

Aan het kruispunt gebeuren vandaag geregeld ongevallen. De Helstraat en de Boutersemstraat sluiten allebei niet loodrecht aan op de Tiensesteenweg, wat het kruispunt erg onoverzichtelijk maakt. Wegen en Verkeer plaatst verkeerslichten om het verkeer op het kruispunt in goede banen te leiden. Ook voor fietsers en voetgangers gaat de situatie erop vooruit. Er komen zebrapaden aan het kruispunt en twee oversteekplaatsen voor fietsers. De lichtenregeling wordt bovendien helemaal conflictvrij: fietsers en voetgangers krijgen dus groen wanneer het licht voor alle auto’s op rood staat. 

 
Zijstraten afgesloten

Volgens de huidige planning starten de werken begin augustus en duren ze tot midden september. Tijdens de werken kan het verkeer op de Tiensesteenweg (N223) altijd in beide richtingen doorrijden. Aan de werf komen tijdelijke verkeerslichten te staan zodat auto’s beurtelings langs de werken kunnen rijden. De twee zijstraten - Boutersemstraat en Helstraat - worden wel afgesloten. Er worden omleidingen aangeduid voor het autoverkeer. Fietsers moeten afstappen en te voet voorbij de werf gaan. De aannemer zorgt ervoor dat dit op een veilige manier gebeurt. 

Meer info op wegenenverkeer.be/lubbeek