Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger (fiets)verkeer in centrum Eppegem: een maand werken

Veiliger (fiets)verkeer in centrum Eppegem: een maand werken

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt van maandag 3 mei tot begin juni 2021 op de Brusselsesteenweg (N1) in Eppegem, tussen het kruispunt met de Stijn Streuvelslaan en het Martelarenplein. Er komen nieuwe en bredere fietspaden, opstelstroken voor fietsers en de bushaltes krijgen meer comfort.”

>> de verbeteringen in kaart gebracht 

Bredere fietspaden en fietsopstelstroken

“De aanpassingen moeten fietsen in het centrum in van Eppegem een stuk veiliger maken. Zo worden de fietspaden breder gemaakt in de Brusselstesteenweg zelf en aan de aansluitingen met de zijstraten”, zegt Lydia Peeters. “Om ervoor te zorgen dat fietsers veiliger de gewestweg kunnen oversteken, komen er fietsopstelstroken aan de zijstraten. Hier kunnen fietsers voor de auto’s wachten om over te steken. Verder vernieuwt en verhoogt Wegen en Verkeer de bushaltes van ‘Eppegem dorp’, zodat pendelaars er comfortabeler op de bus kunnen stappen.” 
 

De bushalte richting Brussel wordt ook verplaatst, na de werken ligt de halte ter hoogte van de Stijn Streuvelslaan. 

 

Hinder vanaf 3 mei

De eerste drie weken van mei werkt de aannemer op de Brusselsesteenweg zelf. Omdat de fietspaden afgesloten zijn, volgen fietsers een korte omleiding via de zijstraten. Auto’s op de Brusselsesteenweg kunnen beurtelings langs de werf rijden, met de hulp van tijdelijke verkeerslichten. Vanaf maandag 24 mei tot het einde van de werken, verplaatsen de werken zich naar de Schranslaan en het Martelarenplein. Omwonenden kregen een brief van Wegen en Verkeer met meer info over de verkeershinder.