Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligere fietspaden op rotonde aan Zuidlaan in Poperinge: werken vanaf 8 april

Veiligere fietspaden op rotonde aan Zuidlaan in Poperinge: werken vanaf 8 april

Op maandag 8 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van de fietspaden op de rotonde aan de Westlaan, Zuidlaan (R33), Abeelseweg en Casselstraat (N333) in Poperinge. Tijdens de werken wordt verkeer langs de werfzone geregeld door tijdelijke verkeerslichten. Met de heraanleg verhoogt Wegen en Verkeer de veiligheid van fietsers op de rotonde.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “De fietspaden worden hier buiten de rotonde aangelegd. Zo komen autoverkeer en fietsers minder in conflict met elkaar en kunnen fietsers op de Poperingse Ring, van en naar het centrum, zich veilig verplaatsen.”

Werken tussen 8 april en eind juni

De werken vinden plaats tussen maandag 8 april en eind juni 2024. In een eerste fase, van 8 april tot 13 mei, werkt de aannemer aan de noordzijde van de rotonde. In een tweede fase, van 13 mei tot eind juni, is de zuidzijde aan de beurt. Met de heraanleg wordt het fietspad gescheiden van de rijbaan. In de toekomst rijden fietsers niet meer op de rotonde, maar op aparte fietspaden, buiten de rotonde. Dat is een heel stuk veiliger.

Hinder voor fietsers

Fietsers op het rondpunt volgen voor de veiligheid een omleiding. Richting de Casselstraat rijden fietsers via het fietspad langs de Poperingevaart, Havermuis, Valkenberg en de Keer van de Ommegang. Richting de Abeelseweg rijden fietsers via het fietspad langs de Poperingevaart en de Boescheepseweg. De werken hebben ook een impact op de bussen van lijn 62 en 511. Reizigers met het openbaar vervoer plannen dus best hun reis via de app van De Lijn of delijn.be/routeplanner.

Verkeer geregeld via tijdelijke verkeerslichten

Tijdens de werken komen er tijdelijke verkeerslichten ter hoogte van de werfzone. Gemotoriseerd verkeer op de Westlaan en Zuidlaan rijdt hierdoor beurtelings langs de werfzone. Verkeer vanuit de Casselstraat en Abeelseweg kan de rotonde niet oprijden. Tijdens de werken aan de noordzijde kan het verkeer op de rotonde de Abeelseweg enkel inrijden en niet uitrijden. Het verkeer volgt dan een omleiding via de Westlaan en Duinkerkestraat (N308). Bij de werken aan de zuidzijde is de Casselstraat enkel toegankelijk om in te rijden, niet uit te rijden. Hier rijdt het verkeer om via de Frans-Vlaanderenweg (N38) en de Boescheepseweg.

Meer weten?

Alle actuele informatie vindt u op wegenenverkeer.be/poperinge.