Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbeterd kruispunt Sint-Truidersteenweg (N722) met Pastorijstraat in Hasselt

Verbeterd kruispunt Sint-Truidersteenweg (N722) met Pastorijstraat in Hasselt

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte vandaag aan het kruispunt van de Sint-Truidersteenweg (N722) met de Pastorijstraat. De voet- en fietsinfrastructuur, en de rijweg worden aangepast om de veiligheid en het rijcomfort voor actieve weggebruikers op de schoolroute te verhogen. De werken duren een 3-tal weken met een lokale omleiding voor doorgaand verkeer.

Aangepaste fiets- en weginfrastructuur in Sint-Lambrechts-Herk

De fietsaansluiting van de Pastorijstraat naar de steenweg wordt in beide richtingen doorgetrokken met een rood gekleurd fietspad. Verder worden de klinkers op de Pastorijstraat tot vlak voor het kruispunt opgebroken en vervangen door asfalt. Dat zal ook het rijcomfort voor gemotoriseerd verkeer verbeteren. Eén parkeerplaats voor minder mobiele weggebruikers, tegenover de Sint-Lambertuskerk, blijft na de aanpassingen aan het kruispunt behouden. 

Beide voetgangersoversteekplaatsen op de Sint-Truidersteenweg, nabij de Paenhuisstraat en De Berlaymontstraat, worden in een latere fase voorzien van punctuele LED-verlichting om de zichtbaarheid van overstekende weggebruikers te verhogen.

De werken werden aangevat op 12 juni en duren een 3-tal weken.

Minderhinder-maatregelen: kruispunt afgesloten, lokale omleiding, snelheidsbeperking

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker.  

Voetgangers en fietsers worden langs de kerk rond de werfzone geleid. 

De werfzone wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vanuit de Sint-Truidersteenweg kan men de Pastorijstraat niet indraaien. Verkeer volgt een lokale omleiding langs de Sint-Lambrechts-Herkstraat en Graaf de Brigodestraat. In de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 30 km per uur.

Weersgevoelig
Opgelet: wegen- en asfaltwerken zijn afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan wijzigen.