Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkeershinder in Meise aan op- en afritten A12 en omgeving

Verkeershinder in Meise aan op- en afritten A12 en omgeving

Automobilisten die in Meise de A12 oprijden of verlaten via het op en afrittencomplex "Meise" (nr. 3) en automobilisten die daar langs rijden, houden op 13 en 14 juli best rekening met bijkomende verkeershinder. Het Agentschap Wegen en Verkeer voert die dagen namelijk onderhoud uit aan de verkeerslichten. Door deze werken zullen bestuurders op 13 juli de Vilvoordesteenweg (N211) niet kunnen kruisen ter hoogte van de oprit voor het verkeer richting Brussel, en op 14 juli zullen ze de Vilvoordesteenweg niet kunnen kruisen ter hoogte van de oprit voor het verkeer richting Antwerpen.

Voor meer informatie over de werken: www.wegenenverkeer.be/meise

Vooral hinder verwacht in ochtend- en avondspits

Om de werken te kunnen uitvoeren, moet Wegen en Verkeer de verkeerslichten uitschakelen. Hoewel het agentschap samen met de lokale politie en het gemeentebestuur van Meise de nodige omleidingsroutes heeft uitgetekend, wordt er heel wat verkeershinder verwacht. Om de werken op twee dagen te kunnen beëindigen, zal de aannemer telkens vroeg in de ochtend starten. De werken zullen zeker hinder veroorzaken in de ochtendspits en mogelijk ook in de avondspits.

Omleidingen via rotonde en Nieuwelaan (N277) 

Wegen en Verkeer heeft samen met de politie en de gemeente Meise een omleidingsplan uitgewerkt waardoor het verkeer nog alle kanten zal uit kunnen terwijl de aannemer de nieuwe regelaar installeert.  Automobilisten zullen wel enkele omleidingen moeten volgen. 

Op 13 juli zullen bestuurders die via de A12 vanuit Antwerpen komen en richting Grimbergen willen rijden, eerst rechtsaf de Vilvoordesteenweg moeten oprijden, om dan via de rotonde van de Wilgenlaan (N277) en de Tramlaan rechtsomkeer te maken. De rotonde zal daardoor meer verkeer dan normaal moeten verwerken en dat zal met bijkomende hinder gepaard gaan, zo wordt verwacht. Bestuurders die op 13 juli vanuit Wolvertem / Merchtem komen via de Vilvoordsesteenweg en vanuit de Kardinaal Sterckxlaan in de richting van Brussel willen rijden, zullen aan Manke Vos de A12 niet kunnen nemen, maar zullen omgeleid worden via de Nieuwelaan (N277) . 

Op 14 juli zal de aannemer werken op het kruispunt van de Plasstraat en de oprit van de A12 richting Antwerpen. De oprit richting Antwerpen is enkel toegankelijk voor het verkeer dat vanuit Meise / Wolvertem komt. De hele dag zal het verkeer dat van Grimbergen komt en de A12 richting Antwerpen wil nemen, moeten omrijden via de Kapellelaan en de Nieuwelaan (N277) en de Vilvoordsesteenweg (N211) . Het verkeer dat via de A12 vanuit Brussel komt, zal moeten omrijden via de Kapellelaan (N211) en de Nieuwelaan (N277). 

Betere monitoring van verkeer

Er gebeuren niet alleen onderhoudswerken, Wegen en Verkeer zal ook meer detectielussen in het wegdek aanbrengen, zodat de auto’s op de verschillende takken van de kruispunten beter gedetecteerd kunnen worden. De werking van de verkeerslichten zal dan beter aangepast zijn aan de verkeersdrukte van het moment.