Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspaden Grotesteenweg (N1) in Berchem vanaf 15 april

Vernieuwing fietspaden Grotesteenweg (N1) in Berchem vanaf 15 april

Vanaf maandag 15 april 2024 vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de fietspaden van de Grotesteenweg (N1) in Berchem, van het kruispunt met de Boomgaardstraat tot het kruispunt met de Uitbreidingstraat. De toplaag van het wegdek krijgt ook een nieuwe laag asfalt en het kruispunt met de Boomgaardstraat wordt maximaal conflictvrij gemaakt. De aannemer werkt in tien fases tot begin 2025.

De fietspaden langs de Grotesteenweg, tussen de Boomgaardstraat en de Uitbreidingstraat, zijn aan vernieuwing toe. “Om de verkeersveiligheid van de actieve weggebruikers te waarborgen, verbreden we de fietspaden naar twee meter. Om het rijcomfort te verhogen, vervangen we de klinkers door asfalt. Daarnaast passen we de oversteekplaatsen aan op vijf kruispunten. De lichtenregeling van het kruispunt met de Boomgaardstraat wordt maximaal conflictvrij gemaakt. Bijkomend vernieuwt de aannemer de toplaag van de rijbaan. Hij verwijdert de betonnen jerseys die momenteel de tijdelijke verkeerssituatie aanduiden en vormt het wegbeeld om naar de definitieve situatie. Daarbij vergroent AWV enkele delen van de rijbaan waar mogelijk”, vertelt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Werken in tien fases, omleidingen voorzien

De werkzaamheden starten op maandagochtend 15 april 2024. De aannemer werkt in tien fases. Als alles vlot verloopt, zijn de fietspaden tegen begin 2025 klaar voor gebruik. 

Gedurende de volledige periode van de werken geldt een omleiding voor doorgaand gemotoriseerd verkeer via de Binnensingel (R10) - Generaal Lemanstraat (N155) - Prins Albertlei. Fietsers en voetgangers kunnen de N1 steeds passeren via een doorgang die op de linkerrijstrook van de rijbaan wordt ingericht. Tijdens de eerste fase, van maandag 15 april tot en met maandag 6 mei, is het kruispunt met de Theophiel Roucourtstraat aan de beurt. Er geldt een omleiding voor plaatselijk gemotoriseerd verkeer via Koningin Elisabethlei - Prins Albertlei - Le Grellelei.

Meer info

De planning is opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werfomstandigheden en kan bijgevolg nog aangepast worden. De meest actuele info en de verschillende omleidingsplannen zijn beschikbaar via www.wegenenverkeer.be/antwerpen.