Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspaden Koningin Astridlaan - Diestersteenweg in Maaseik

Vernieuwing fietspaden Koningin Astridlaan - Diestersteenweg in Maaseik

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf volgende week in Maaseik de fietspaden aan weerskanten van de Koningin Astridlaan en Diestersteenweg (N773). Dit over een afstand van zo’n 2,3 kilometer, van net voorbij de rotonde in het centrum tot iets voor de Gremelsloweg. De toplaag van het bestaande fietspad wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe laag asfalt. De werken nemen ongeveer een maand in beslag. Tijdens de eerste twee weken geldt er een omleiding richting Maaseik-centrum via de Gremelsloweg. Daarna plaatselijk beurtelings verkeer. 

Vlaams minister Lydia Peeters wil sterk inzetten op veilige en comfortabele fietspaden, dat vraagt de nodige investeringen. “Vanuit het relanceplan voorzie ik extra investeringen in fietsinfrastructuur. Dit jaar voeren we verspreid over heel Limburg zo’n 30-tal gelijkaardige projecten uit, om de staat van de fietspaden langs de gewestwegen sterk te verbeteren. We willen een fietsreflex creëren bij elke Vlaming zodat die bij elke verplaatsing spontaan aan de fiets denkt”, zegt Lydia Peeters.

De werken starten op maandag 6 september en duren in totaal ongeveer een maand. De uitvoering gebeurt in twee fases van elk twee weken, met verschillende verkeersimpact. 

Minderhindermaatregelen: doorgang voor fietsers, autoverkeer in éénrichting voorbij werfzone tijdens de eerste twee weken

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhindermaatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Fietsers en voetgangers kunnen de werken steeds in beide richtingen passeren aan de zijde van de rijweg waar niet gewerkt wordt.

Tijdens fase 1, gedurende twee weken vanaf maandag 6 september, worden de fietspaden aan beide zijden gelijktijdig vernieuwd: affrezen en asfalteren. Dan geldt er éénrichtingsverkeer op de N773 richting Neeroeteren, en een omleiding naar Maaseik-centrum via de Gremelsloweg. 
Zwaar verkeer komende van Kinrooi naar zone Jagersborg wordt omgeleid via Neeroeteren (N757). Het ziekenhuis blijft steeds bereikbaar. 

Vermoedelijk vanaf maandag 20 september volgt dan twee weken  de afwerking aan beide zijden (fase 2): plaatselijk inslijpen en vullen van voegen aan beide zijden.  Dan kan het verkeer op de Diestersteenweg opnieuw beurtelings in beide richtingen blijven passeren, met behulp van tijdelijke verkeerslichten ter hoogte van de opschuivende werfzone. 

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden. 

Twee weken omleiding richting Maaseik-centrum vanaf 6 september: 

Twee weken omleiding richting Maaseik-centrum vanaf 6 september: