Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing Steenweg (N3) in Heers: infosessie voor bewoners

Vernieuwing Steenweg (N3) in Heers: infosessie voor bewoners

Donderdag 15 juni organiseren het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Heers een infosessie over de vernieuwingswerken aan de Steenweg (N3) in Heers. De focus van het project ligt op veiliger verkeer. Geïnteresseerden kunnen de infosessie digitaal volgen of bijwonen in buurthuis De Bammerd. De eerste werken starten in het najaar van 2023.

In de eerste fase pakken we het gedeelte aan tussen huisnummer 81 en de Salvialaan. Er komen nieuwe vrijliggende enkelrichtingsfietspaden, beveiligde oversteekplaatsen voor fietsers en een vernieuwde rijweg. Aquafin voorziet gescheiden riolering die een aanzienlijke verbetering moet betekenen voor het bestaande afwateringsprobleem. Op termijn gaan we de volledige doortocht van de Steenweg in Heers vernieuwen tot aan de Hoolstraat. 

Omgevingsvergunning ingediend, binnenkort openbaar onderzoek 

AWV heeft de aanvraag voor de omgevingsvergunning ingediend. Het openbaar onderzoek start wellicht in de loop van juli. Pas wanneer alle voorbereidende stappen afgerond zijn, kunnen de werken starten. De eerste werken op het terrein worden ten vroegste dit najaar verwacht.

Wees welkom op de infosessie op donderdag 15 juni 2023 om 19.30 uur

AWV en de gemeente Heers nodigen bewoners uit op de infosessie op donderdag 15 juni om 19u30. Deelnemers kunnen de sessie digitaal of bijwonen in buurthuis De Bammerd. We geven meer info over het project, de gefaseerde werken en de bijhorende tijdelijke maatregelen voor omwonenden en doorgaand verkeer. 

Adres: De Bammerd, Paardskerkhofstraat 20, Heers.  
Op de webpagina is een link beschikbaar om de infosessie digitaal te volgen: www.wegenenverkeer.be/N3Heers