Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek Alden Biesensingel (N700)

Vernieuwing wegdek Alden Biesensingel (N700)

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf maandag 13 mei 2024 het wegdek van de Alden Biesensingel tussen de kruispunten met de op- en afrit van de E313 en de Bieseweg/Linnerbocht (N701). Ook de op- en afritten naar Vrankrijk en Eikaart worden vernieuwd. Het wegdek krijgt een nieuwe onder- en toplaag in asfalt. Doorgaand verkeer kan de werken passeren in twee richtingen over de rijstroken waar niet gewerkt wordt. De vernieuwing zou duren tot de zomervakantie van 2024.

We vernieuwen de onder- en toplaag asfalt van de Alden Biesensingel, tussen de kruispunten met de op- en afrit van E313 en de Bieseweg/Linnerbocht (N701). Ook de op- en afritten naar Vrankrijk en Eikaart worden aangepakt. Over de hele lengte brengen we een scheurremmende laag en extra wapening aan onder het asfalt om eventuele toekomstige scheuren te vertragen. 

Vernieuwing in twee fases 

De werken worden in twee fases uitgevoerd om de hinder te beperken. De aannemer werkt vanaf maandag 13 mei eerst in de richting van Maastricht, met de op- en afrit van Eikaart. Daarna volgt de richting van de E313, met de op- en afrit van Vrankrijk. De werken zouden tegen de zomervakantie van 2024 klaar zijn, onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden.

Anderhalve maand één rijstrook beschikbaar in elke richting 

Doorgaand verkeer kan de werken telkens passeren over één rijstrook in elke richting, tegen een snelheid van maximum 50 km/u. Voor verkeer van en naar Eikaart of Vrankrijk geldt een omleiding via de rotondes van de Tongersestraat (N730) en Maastrichterstraat (N2). De Biesenweg is afgesloten van de Alden Biesensingel. AWV raadt aan om rekening te houden met een langere reistijd.

Naar projectpagina