Overslaan en naar de inhoud gaan

Vervanging betonnen wegdek Zuiderring (N71) door asfalt vanaf 22 april

Vervanging betonnen wegdek Zuiderring (N71) door asfalt vanaf 22 april

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 22 april asfalteringswerken uit op het noordelijke deel van de Zuiderring (N71) in Mol, van het kruispunt met de Postelsesteenweg (N136) tot net voorbij de Paviljoenstraat. De werken moeten de verkeersveiligheid waarborgen en het rijcomfort verhogen. De N136 wordt tijdens de werken volledig afgesloten komende van Mol en deels afgesloten komende van Balen. Doorgaand verkeer op de N71 blijft mogelijk.

Een herstelling van het noordelijke deel van het wegdek van de Zuiderring (N71) dringt zich op. Daarom vervangt een aannemer in opdracht van AWV het wegdek in beton door asfalt, van het kruispunt met de Postelsesteenweg (N136) tot net voorbij het kruispunt met de Paviljoenstraat. De ingrepen moeten de verkeersveiligheid waarborgen en het rijcomfort op de N71 verhogen. Daarnaast zorgt een wegdek in asfalt voor minder rolgeluid dan een wegdek in beton.

Ongeveer twee maanden werk, doorgaand verkeer blijft mogelijk

De werkzaamheden starten op maandag 22 april 07.00 uur en duren hoogstwaarschijnlijk tot midden juni. Gedurende die periode passeert het verkeer op de N71 via één rijstrook, zowel richting Mol als richting Lommel. Komende van Mol is de Postelsesteenweg het grootste deel van de werken volledig afgesloten. Er geldt een omleiding via Kiezelweg (N712).

Meer info

De planning is opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werfomstandigheden en kan bijgevolg nog aangepast worden. De meest actuele info is steeds beschikbaar via www.wegenenverkeer.be/mol.