Overslaan en naar de inhoud gaan

Volgende stap richting ovonde in Kaulille: grondverwervingen

Volgende stap richting ovonde in Kaulille: grondverwervingen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft plannen om het kruispunt van de Kettingbrugweg, Fabriekstraat (N747), Kaulillerdorp, Bosschelweg, Steenweg op Kleine Brogel (N747) en Lillerbaan in Kaulille aan te pakken. Het wordt omgevormd tot een vijfarmige ovonde (ovale rotonde). Rondom komen vrijliggende fietspaden en oversteekplaatsen die het kruispunt overzichtelijker en veiliger maken en ook de doorstroming verbeteren. Dit najaar worden de gesprekken voor enkele grondverwervingen opgestart. 

Dit project op een drukke kruising beoogt een overzichtelijker kruispunt, meer fietsveiligheid en betere algemene verkeersdoorstroming. Een ovonde met 5 armen is de beste oplossing voor het kruispunt in Kaulille. Opvallende wijziging is dat de Bosschelweg ook op de ovonde zal aansluiten. De Lillerbaan vormt nog steeds een T-kruispunt met de Steenweg op Kleine Brogel. Verkeer komende van Kleine-Brogel dat richting Sint-Huibrechts-Lille rijdt, keert straks via de ovonde. 

Vrijliggende fietspaden en veilige oversteekplaatsen 

AWV gaat de fietspaden vrijliggend rond de ovonde aanleggen, met een verharding of groenzone tussen de rijweg en het fietspad. Op de 5 armen van de ovonde en op de Lillerbaan komen gebundelde oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers.

Gescheiden riolering

Het middeneiland van de ovonde wordt ingericht als bufferbekken, voor de infiltratie van hemelwater. Rioolbeheerder Fluvius gaat gescheiden riolering aanleggen. Elke eigenaar in de projectzone zal op eigen perceel moeten zorgen voor een gescheiden afvoer van afval- en regenwater. Een afkoppelingsdeskundige komt gratis technisch advies verlenen en helpt bij de premieaanvraag. 

Grondverwervingen noodzakelijk, werken ten vroegste in ‘24

Voor de ovonde en de vrijliggende fietspaden is extra openbare ruimte nodig. Dit najaar start AWV met de grondverwerving van enkele voortuinstroken. De eigenaars worden persoonlijk gecontacteerd en geïnformeerd. De werken starten ten vroegste in de tweede helft van 2024, afhankelijk van het verloop van de nodige procedures.  

Lees alle info op www.wegenenverkeer.be/bocholt

Uitnodiging infosessie: ma. 7 november om 20u in GC De Kroon

Alle geïnteresseerden in dit project zijn welkom op een infosessie over een stand van zaken in GC De Kroon op maandag 7 november om 20u.