Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbereidingen voor fase 2 herstellingswerken op E403 van start

Voorbereidingen voor fase 2 herstellingswerken op E403 van start

Vanaf maandag 4 juli voert een aannemer voorbereidende werken uit op de E403 richting Kortrijk, in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer. Het wegdek is er in slechte staat en wordt er hersteld. Er wordt gewerkt tot aan het zomers bouwverlof. Dit zal matige hinder met zich meebrengen.

Eerste deel van herstellingen achter de rug

Van midden februari tot midden maart herstelde een aannemer het wegdek van de E403, richting Brugge, tussen het op- en afrittencomplex met de A19 en de Oekensestraat. Hierna is het volgende deel van de E403 aan de beurt. Tussen de Oekensestraat en de afrit Roeselare-Rumbeke (nr. 6 op E403), richting Brugge, wordt het wegdek opgeknapt. 

Lokale herstellingen rechterrijstrook richting Kortrijk in juli

Voor de aannemer het wegdek richting Brugge kan opknappen, wordt de rechterrijstrook richting Kortrijk hersteld. Het asfalt wordt er hersteld tussen de spoorlijn in Izegem en de industriezone Gullegem-Moorsele in Wevelgem.

Deze herstellingen starten op maandag 4 juli en duren tot aan het zomers bouwverlof. Tot dan wordt de rechterrijstrook richting Kortrijk volledig ingenomen. Het Vlaams Verkeerscentrum voorspelt matige hinder 

Aanpassingen wegdek richting Brugge

Na deze voorbereidende werken kunnen de herstellingen voor het tweede deel van de werken starten. De startdatum voor deze werken is vandaag nog niet gekend. Wanneer er meer informatie is, volgt er nieuwe perscommunicatie.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/wevelgem.