Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegen en Verkeer lanceert bevraging over Brusselsesteenweg Herent

Wegen en Verkeer lanceert bevraging over Brusselsesteenweg Herent

Doelstelling van de herinrichting

"De Brusselsesteenweg in Herent is aan een facelift toe. Het wegdek is in slechte staat en de rioleringen moeten vervangen worden. Deze gelegenheid neemt het Agentschap Wegen en Verkeer te baat om meteen ook de inrichting van de weg grondig aan te pakken met focus op de verkeersveiligheid, veilige en comfortabele fietsinfrastructuur, leefbaarheid, de bereikbaarheid van de handelszaken en ondernemers langs de steenweg en vlotte en comfortabele busverbindingen”, zegt Vlaams minister Peeters.

Start participatie vanaf een blanco blad

In april en mei 2022 organiseerden DenS Communicatie en Arcadis Belgium in opdracht van het agentschap een reeks luisterdagen bij de start van het participatieproces voor de herinrichting van de Brusselsesteenweg in Herent. Delegaties van bewoners, handelszaken en bedrijven, belangenorganisaties, overheidsinstanties, grote publiekstrekkers uit de omgeving, … werden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Alle handelszaken en bedrijven met een vestiging op de Brusselsesteenweg van het op- en afrittencomplex met de E314 tot het kruispunt met de Oikotenweg konden deelnemen aan een inspraakavond. 

Tijdens deze luistersessies en de inspraakavond deelden de genodigden hun visie op de Brusselsteenweg met de onderzoekers. Dit leverde heel wat waardevolle informatie op waarmee de onderzoekers verder aan de slag gaan.

Doe mee aan de digitale bevraging

Voor de concepten voor de herinrichting van de Brusselsesteenweg uitgetekend worden, legt het agentschap het oor te luisteren bij de bevolking. Van 15 juni tot en met 5 juli 2022 kunnen bewoners, bezoekers, bedrijven en passanten aangeven hoe ze de steenweg nu gebruiken, wat zij belangrijk vinden en hoe de weg volgens hen heringericht kan worden. 

Deelnemen kan via wegenenverkeer.be/N2-Herent (via de knop ‘Doe mee’ in de rechterbalk).

De bevraging is eenvoudig in te vullen en vraagt 10 minuten. Wie de vragenlijst volledig invult, maakt kans op een twee filmtickets.

Verder verloop

Met de resultaten van de luisterdagen en de digitale bevraging gaan de ontwerpers aan de slag. Dit gebeurt vanaf een blanco blad. Eind 2022 leggen ze inrichtingsconcepten voor de Brusselsesteenweg in Herent (tussen op- en afritten E314 en kruispunt Oikotenweg) nog eens voor aan alle geïnteresseerden.

Uit de inrichtingsconcepten wordt een voorkeursalternatief gekozen, dat daarna verder uitgewerkt tot een meer gedetailleerd voorontwerp. Daarna wordt er een aanbestedingsprocedure opgestart en worden de nodige vergunningen aangevraagd. 

Meer weten

Op wegenenverkeer.be/N2-Herent staat de meest recente informatie over het project. Wie wil, kan zich via de website abonneren op een digitale nieuwsbrief.