Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan bruggen E40 in Erpe-Mere na 2 jaar bijna afgerond

Werken aan bruggen E40 in Erpe-Mere na 2 jaar bijna afgerond

E40 - ERPE-MERE

Het Agentschap Wegen en Verkeer rondt binnenkort de werken op de E40 in Erpe-Mere af. De lokale wegen en de nieuwe brug van de Merestraat gaan open op 19 juni. De hinder op de snelweg moet tegen 4 juli voorbij zijn. Voor de laatste werken moet de snelweg een aantal nachten in juni en juli nog worden afgesloten. Zo moet de aannemer de tijdelijke werfsignalisatie wegnemen en moet de bovenste laag asfalt nog aangebracht worden. Tijdens deze sluitingen rijdt het verkeer om. Daarnaast zal het verkeer op verschillende momenten op versmalde rijstroken moeten rijden. Met de openstelling van deze werf zijn twee belangrijke brugrenovaties op het Vlaamse wegennet uitgevoerd.

4 juli werken klaar

Goed nieuws, de werken aan de bruggen in Erpe-Mere gaan hun laatste fase in. De werken aan de bruggen zijn voltooid, nu resten enkel nog de laatste afwerkingen. Vanaf 19 juni wordt de signalisatie uit dienst genomen, definitieve asfaltlagen en vangrails geplaatst, openbare verlichting én geluidsschermen geïnstalleerd. Tegen 4 juli moeten de werken helemaal afgerond zijn.

Vanaf 19 juni mindert de hinder

Op 18 juni vinden er nog zogenaamde belastingproeven uit op de brug van de Merestraat en de brug over de spoorweg. Dat gebeurt door het plaatsen van een colonne vrachtwagens op de brug. Na deze laatste controle gaat vanaf 19 juni de gloednieuwe brug van de Merestraat open. Daarmee worden ook de Blauwenbergstraat/Lange Ommegangstraat en Merestraat terug opengesteld voor het verkeer. Vanaf 20 juni zal de E40 richting Gent op 3 volwaardige rijstroken in dienst genomen worden.Vanaf 1 juli zal de E40 richting Brussel terug op 3 volwaardige rijstroken beschikbaar zijn.

Nachtelijke afsluitingen

Om de afwerkingen op en rond de snelweg te kunnen voltooien en alles veilig op te ruimen zal de E40 ‘s nachts nog enkele keren afgesloten worden. Tussen Erpe-Mere (afrit 18) en Aalst (afrit 19) in de richting van Gent zal de snelweg gesloten zijn in de nachten van 19 op 20 juni en 20 op 21 juni (tussen 22.00 uur en 05.00 uur). Daarnaast is de snelweg richting Brussel gesloten in de nachten van 21 op 22 juni (tussen 22.00 uur en 08.00 uur) en 3 op 4 juli (tussen 22.00 uur en 05.00 uur). Het verkeer wordt omgeleid tijdens de sluitingen.

Omleidingen

Het verkeer zal tijdens de nachtelijke afsluiting de omleidingen volgen die ook bij eerdere afsluitingen golden. Het verkeer op de E40 tussen Erpe-Mere en Aalst zal in beide richtingen een omleiding volgen via de Oudenaardsesteenweg (N46), Gentsesteenweg (N9) en de Siesegemlaan (R41). De oprit van de E40 in Erpe-Mere richting Brussel en de opritten van de E40 in Aalst richting Gent zijn tijdens de genoemde nachten afgesloten.

Over overbruggen

OverBruggen is een programma van de Vlaamse overheid om vaste en beweegbare bruggen in Vlaanderen versneld te renoveren, te vernieuwen of te moderniseren. Het programma zet in op een snelle en efficiënte aanpak van verouderde bruggen, met de bedoeling ze toekomstbestendig, robuust en veilig te maken voor alle weggebruikers. Een modern organisatiemodel, een nauwe samenwerking met de privésector, innovatieve technieken én specifieke aandacht voor de totale levensduur van een brug staan daarbij centraal. Op die manier maken het Departement Mobiliteit en Openbare Werken, de Vlaamse Waterweg nv en het Agentschap Wegen en Verkeer samen werk van een nieuwe generatie duurzame en moderne bruggen.