Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan Dampoort klaar op 24 mei: openingsfeest om einde van de werken te vieren

Werken aan Dampoort klaar op 24 mei: openingsfeest om einde van de werken te vieren

R40/GENT

De werken aan de Dampoort zijn na 3 jaar klaar.  Op 24 mei werkt het Agentschap Wegen en Verkeer de allerlaatste zaken af. Het verkeer reed al grotendeels terug normaal: alleen de bussen moesten nog verhuizen en hier en daar moest nog een deel van de weg vrijgemaakt worden. Voor de bussen verhuizen, organiseren het Agentschap Wegen en Verkeer, FARYS en PuurGent op het Antwerpenplein nog een openingsfeest om de buurt en handelaars te bedanken voor het geduld en de positieve houding tijdens 3 moeilijke jaren.

24 mei zijn de werken klaar

Sinds het voorjaar van 2021 werd er gewerkt op de Dampoort. Het doel was het verkeersknooppunt aanpassen om het klaar te stomen voor de gewijzigde verkeersstromen van de nieuwe Verapazbrug. Een andere prioriteit was het ingewikkelde punt overzichtelijker en veiliger maken voor alle weggebruikers en met name de fietsers. Tegelijk was dit een omvangrijk en belangrijk rioleringsproject en kreeg ook het busknooppunt op het Antwerpenplein een volledige make-over. Al deze werken zullen 24 mei eindelijk afgerond zijn.

Verkeerssituatie normaliseert verder

De verkeersstromen reden na de werken in de paasvakantie al grotendeels normaal. Al werd er nog een rijstrook ingenomen richting Land van Waaslaan en zijn de bushaltes op de Kasteellaan ook nog steeds in gebruik. Verder is ook de verkeerslichtenregeling nog niet helemaal definitief. Al deze punten zullen in de komende weken opgelost worden. Aan de lichtenregeling wordt de komende weken nog gesleuteld om de doorstroming vlotter te doen lopen. De rijstrook naar de Land van Waaslaan wordt vrijgegeven tegen 24 mei en  De Lijn verhuist haar busstations in het weekend van 1 juni waarna ook de Kasteellaan weer over 2 rijstroken zal beschikken.

Openingsfeest voor buurt

Om te vieren dat de Dampoort in het nieuw zit, organiseren Wegen en Verkeer, FARYS en PuurGent een openingsfeest voor de buurt op zondag 26 mei. Op die manier willen ze de buurt nadrukkelijk bedanken voor het geduld en begrip tijdens de werken.

Dampoort

Het feest start om 10 uur ter hoogte van de Kasteellaan. Met ceremoniemeester Jan Matthys en de fanfare voorop wandelen de buurtbewoners rondom de vernieuwde Dampoort, naar het Antwerpenplein. Op het Antwerpenplein worden er enkele speeches gegeven en wordt de Dampoort officieel geopend. Daarna start het buurtfeest: We voorzien picknicktafels voor een gezellige picknick, en er kunnen ijsjes en drankjes gekocht worden. Het feest duurt tot 13 uur, zodat het Antwerpenplein om 14 uur weer geopend kan worden.

Prijs te winnen bij handelaars uit de buurt

Daarnaast wordt er vanaf vandaag ook een winactie georganiseerd door Wegen en Verkeer en PuurGent. Verschillende handelaars rond de Dampoort delen kraslotjes uit aan hun klanten, die zo kans maken op een bolletje ijs op het openingsfeest of op een cadeaubon Gent ter waarde van €50!

Meer weten?

Alle informatie leest u op wegenenverkeer.be/dampoort.