Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken doorsteek Carrefour op Turnhoutse ring (R13) starten 7 juni

Werken doorsteek Carrefour op Turnhoutse ring (R13) starten 7 juni

Op maandag 7 juni beginnen de werken aan het kruispunt van de Turnhoutse ring (R13) met de Steenweg op Zevendonk (N19). De aannemer start met het aanleggen van een doorsteek in de middenberm ter hoogte van de Carrefour. Tegelijk worden de linksafslagstroken van de binnenring richting de Steenweg op Zevendonk zo’n 100 meter verlengd. “Dit zijn de eerste van een reeks ingrepen die ervoor moeten zorgen dat het kruispunt van de ring met de Steenweg op Zevendonk en Graatakker veiliger wordt voor alle weggebruikers en het verkeer er vlotter kan doorstromen. Zo werken we alweer een zwart punt in Vlaanderen weg”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Verkeer op één rijstrook op binnenring tot aan het bouwverlof
Om de werken voor de aanleg van de doorsteek en het verlengen van de dubbele linksafslagstroken veilig te laten verlopen, wordt plaatselijk de linkerrijstrook van de binnenring afgesloten. Vanaf maandag 7 juni tot aan het bouwverlof kan het verkeer ter hoogte van de Carrefour tot vlak voor het kruispunt maar één rijstrook gebruiken op de binnenring. Op de buitenring is er geen hinder, uitgezonderd enkele werkdagen waarop we ook aan deze zijde ter hoogte van de supermarkt de linkerrijstrook innemen. Op het kruispunt met de Steenweg op Zevendonk blijven alle afslagbewegingen mogelijk.
 
Doorsteek Carrefour niet onmiddellijk in gebruik
Tegen de start van het bouwverlof zijn de ingrepen op de binnenring klaar. Maar dit betekent niet dat de doorsteek aan de Carrefour al meteen kan worden gebruikt. De bijhorende verkeerslichten kunnen namelijk pas na afronding van de werken op het nabijgelegen kruispunt met de Steenweg op Zevendonk worden geplaatst en aangesloten.

Nieuwe conflictvrije verkeerslichten en extra afslagstrook op Steenweg op Zevendonk
“Om de veiligheid voor alle weggebruikers te verhogen zijn er ook een aantal aanpassingen op het kruispunt van de Steenweg op Zevendonk en Graatakker nodig”, duidt minister Peeters. “Een nieuwe verkeerslichteninstallatie zal zorgen voor een volledig conflictvrije afwikkeling van het verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen dan in de toekomst oversteken zonder te worden geconfronteerd met afslaande auto’s of vrachtwagens.”
 
Naast het invoeren van conflictvrije verkeerslichten en het aanpassen van enkele middeneilanden wordt er ook ruimte gecreëerd voor een extra afslagstrook op de Steenweg op Zevendonk. Die bijkomende rijkstrook zal dienen voor het verkeer dat wil afslaan naar links, richting Vosselaar of Merksplas. Hierdoor komt er tevens een extra rechtsafslagstrook.
 
De ingrepen op het kruispunt zelf zijn voorzien vanaf september 2021.
 
Meer info over de werken in Turnhout op www.wegenenverkeer.be/turnhout.

Werken doorsteek Carrefour op Turnhoutse ring (R13) starten 7 juni

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.