Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken op A10 in Oostende met hinder

Werken op A10 in Oostende met hinder

Van maandagavond 13 september 2021 tot donderdag 16 september voert Wegen en Verkeer herstellingswerken uit op de A10 tussen de op- en afritten van Oostende (nr. 4) en Zandvoorde (nr. 5a). Over een afstand van ongeveer 1 kilometer krijgt de rechterrijstrook een nieuwe asfaltlaag. Tijdens de werken met het verkeer richting Jabbeke over één rijstrook in plaats van twee. 

Nieuwe asfaltlaag
De rechterrijstrook van de A10 richting Jabbeke is aan vernieuwing toe. Een stuk van ongeveer 1 kilometer tussen de op- en afrittencomplexen van Oostende (nr. 4) en Zandvoorde (nr. 5a) krijgt een nieuwe bovenste asfaltlaag. De bestaande laag wordt eerst afgeschraapt, daarna wordt een nieuwe laag geplaatst.

Enkele dagen hinder 
Volgens de huidige planning start de aannemer van Wegen en Verkeer op maandagavond 13 september om 20u00 met het plaatsen van de signalisatie.  De eigenlijke werken starten op dinsdagochtend 14 september en zitten erop tegen donderdag 16 september vóór de avondspits. Autoverkeer richting Jabbeke kan tijdens de werken enkel gebruik maken van de linkerrijstrook. Ter hoogte van de werf geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. 
Asfalteringswerken kunnen enkel gebeuren bij goede weersomstandigheden. Als het weer tegenzit, kan het dus zijn dat de werken uitgesteld worden. 

Actuele informatie over de werken vindt u op wegenenverkeer.be/oostende.