Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken op de A12 duren dit weekend een dag langer door voorspelde hitte

Werken op de A12 duren dit weekend een dag langer door voorspelde hitte

A12 richting Antwerpen afgesloten van vrijdagavond 12 tot donderdagochtend 18 augustus

Sinds 5 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in verschillende fases uitgebreide onderhoudswerken uit op de A12 in Wilrijk. Tijdens het eerste uitgebreide weekend werd de A12 richting Brussel afgesloten. Komend weekend (vanaf vrijdagavond 20u) en begin volgende week is de A12 richting Antwerpen aan de beurt. Na overleg met de aannemer is beslist om de werken, ondanks de voorspelde warmte, te laten doorgaan. De werken zullen hierdoor wel een dag langer duren dan oorspronkelijk voorzien.

Het verse asfalt heeft bij hoge temperaturen boven de 30 °C meer tijd nodig om voldoende af te koelen. Pas wanneer het asfalt voldoende is afgekoeld, kan het verkeer veilig over het nieuwe wegdek rijden. De afsluiting van de A12 richting Antwerpen duurt daardoor tot donderdagochtend 18 augustus (5u) in plaats van woensdagochtend 17 augustus. Verkeer van Brussel naar Antwerpen wordt aanbevolen via de E19 te rijden.

Meer info
Alle informatie over de werken op de A12 en de N177 in Wilrijk is steeds beschikbaar op de website van het agentschap via www.wegenenverkeer.be/antwerpen.