Overslaan en naar de inhoud gaan

Wezembeek-Oppem en Kraainem: snelheidsbeperking op binnen- en buitenring

Wezembeek-Oppem en Kraainem: snelheidsbeperking op binnen- en buitenring

Van woensdag 5 mei tot midden juni plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer nieuwe geluidsschermen op twee locaties op de Brusselse ring. Op de binnenring (ter hoogte van de afrit Wezembeek-Oppem) en op de buitenring (ter hoogte van de Alfons Lenaertsstraat) komen nieuwe schermen. Het verkeer moet er plaatselijk over versmalde rijstroken.

Geluidsschermen bovenop een brug

In 2020 plaatste Wegen en Verkeer in totaal 8 kilometer aan nieuwe geluidsschermen langs de Brusselse ring in Wezembeek-Oppem en Kraainem. Op twee zogenaamde onderbruggen, plaatsen waar een weg onder de snelweg loopt, stonden nog geen schermen. Het gaat om de brug over de O. De Burburelaan in Wezembeek-Oppem en die over de Alfons Lenaertsstraat in Kraainem. De bruggen zelf zijn niet geschikt om het gewicht van alle geluidsschermen te dragen. Daarom wordt gewerkt met een speciale techniek. Een betonnen balk langs de brug moet het gewicht van de schermen dragen. Omdat dit veel studie- en rekenwerk vraagt, komen deze schermen er enkele maanden later dan de rest. 

 

Beperkte hinder in beide richtingen

De werken vinden plaats in mei en juni 2021. Zowel op de binnen- als buitenring is er beperkte hinder voor het verkeer:  

  • Op de binnenring (richting Waterloo) ter hoogte van de afrit Wezembeek-Oppem (nr. 2) werken we van woensdag 5 mei tot midden juni. De afrit wordt versmald en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.
  • Op de buitenring (richting Zaventem) ter hoogte van de Alfons Lenaertsstraat werken we van maandag 17 mei tot midden juni. Er wordt een rijstrook versmald en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. 

>> Lees alle informatie na op wegenenverkeer.be/wezembeek-oppem