Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijziging omleiding asfalteringswerken Reigerlostraat (N370) in Beernem

Wijziging omleiding asfalteringswerken Reigerlostraat (N370) in Beernem

In het persbericht over de asfalteringswerken op twee locaties op de Reigerlostraat (N370) kon u lezen dat de omleiding voor het verkeer richting Wingene voorzien was via de afrit Wingene op de E40 en vervolgens via de N50 in Oostkamp. Om te vermijden dat er in de filegevoelige spits nog meer verkeer via Oostkamp moet rijden, wordt de omleiding aangepast. Verkeer richting Wingene moet omrijden via de verkeerswisselaar E40/E403,  vervolgens de E403 nemen richting Kortrijk en dan de afrit Ruddervoorde nemen.

Vernieuwde Reigerlostraat

Het wegdek van de Reigerlostraat in Beernem wordt vernieuwd. Op twee locaties wordt het asfalt er vernieuwd. De aannemer werkt eerst in fase 1 richting Beernem, tussen de Heirweg en Sint-Amandus. In fase 2 werkt hij richting Wingene tussen Blommeke en Sint-Amandus. Met deze aanpassingen verplaatst gemotoriseerd verkeer zich vlotter tussen Wingene en Beernem.

Werken vanaf 13 mei

De werken starten op maandag 13 mei en duren, als alles vlot verloopt, tot en met vrijdag 24 mei 2024. Deze werken zijn wel weersafhankelijk: als het slecht weer is, kan de timing van de werken nog opschuiven.

Hinder voor verkeer

Tijdens de werken is er geen hinder voor fietsers of voetgangers. Zij kunnen zich vlot voorbij de werfzone verplaatsen. Voor autoverkeer richting Beernem is er ook geen hinder: zij rijden voorbij de werfzone. Verkeer richting Wingene, vanuit Beernem en vanop de E40, rijdt wel om. Zij rijden via de verkeerswisselaar E40/E403, volgen de E403 naar Kortrijk en nemen vervolgens de afrit nr. 11 Ruddervoorde om dan via de N368 en N50 door te rijden naar Wingene.