Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting verbinding Ieper-Poperinge

Herinrichting verbinding Ieper-Poperinge

Algemeen Overzicht

Status

In studie

Provincie

West-Vlaanderen

Plaats

Verkeersveiligheid voorop

Wegen en Verkeer plant in de toekomst een grondige herinrichting van de Ieperseweg/Poperingseweg (N308) van de ring rond Poperinge (R33) tot voorbij de dorpskern van Vlamertinge. Voor dit stuk van meer dan 6 kilometer wordt een volledig nieuw ontwerp gemaakt, met meer ruimte voor fietsers en voetgangers, een veilige weginrichting en aantrekkelijke dorpskernen van Brandhoek en Vlamertinge.

VIDEO: het project in een notendop

Waar staan we nu? 

Het project is nog in volle voorbereiding. In het voorjaar van 2021 werd de startnota afgewerkt met daarin de grote lijnen van het project. Die ontdekt u in de video hierboven. in de loop van 2021 werken we aan een zogenaamde projectnota. Daarin zit een gedetailleerd ontwerp van de nieuwe weg, de keuze van de gebruikte materialen en het ontwerp van de riolering. Volgens de huidige timing kunnen de werken starten in de loop van 2022.

In het najaar van 2021 organiseren we een infomoment om u de gedetailleerde plannen van de weg en de riolering te tonen. Zodra er een datum is, leest u dat op deze webpagina.

N308 Ieper Poperinge

Zo gaan de dorpskernen er ongeveer uitzien na de werken. Er is nog niet beslist welke materialen juist gebruikt gaan worden.