Overslaan en naar de inhoud gaan

10 Kilometer nieuw fietspad voor Boslaan (N75) in Dilsen-Stokkem

10 Kilometer nieuw fietspad voor Boslaan (N75) in Dilsen-Stokkem

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N75

Vanaf 1 augustus vernieuwt het Agentschap Wegen het 2de deel van de fietspaden van de Boslaan (N75). Nu gaat om het fietspad richting As: vanaf de rotonde met de Nationaal Parklaan in Dilsen-Stokkem tot net voorbij de brug over het oude Kolenspoor in As. Eerder dit jaar is het fietspad richting Lanklaar al vernieuwd. De werken duren ongeveer 10 weken, tot begin oktober. In totaal gaat het om zo’n 10 kilometer fietspad. De ingreep zal voor meer comfort zorgen op de fietsroute tussen het oud station van As en de Maasvallei in Dilsen-Stokkem.

Wat en waarom?

Het bestaande fietspad in beton wordt volledig opgebroken en in asfalt heraangelegd. Het nieuwe fietspad wordt 2 meter breed. De groenstrook blijft behouden maar schuift ietwat op. Omwille van de verbreding verdwijnt de pechstrook over de volledige lengte van de Boslaan, behalve ter hoogte van Sparrendal in Lanklaar.  

Het fietspad richting As aan de kant van het Stokkemerbos, tussen de Schoolstraat en de woonwijk Grote Homo, wordt straks een dubbelrichtingsfietspad. Zo ontstaat er via de Schoolstraat een uitwisseling tussen de Boslaan en de fietssnelweg As-Maaseik.

Timing en impact?

Uitvoering per rijrichting

De werken aan het fietspad van de Boslaan richting As starten op 1 augustus en duren 10 weken, tot begin oktober. 

Eerder dit jaar vernieuwde AWV het fietspad al in de richting van Dilsen-Stokkem in dezelfde zone. Fietsers richting de Maasvallei kunnen het comfort van de ingreep dus al ervaren.

Opgelet: asfaltwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen. 

Minderhinder-maatregelen: fietsers in dubbelrichting aan één zijde, inname rijstrook Boslaan

Fietsers

Bij de werken aan het fietspad, is die kant van de Boslaan volledig onderbroken en is er geen fietsverkeer mogelijk. Fietsers rijden tijdelijk in beide richtingen over het fietspad richting Lanklaar.

In As is het niet mogelijk om de Schoolstraat per fiets in of uit te rijden. Een omleiding is voorzien via knooppunten 565 en 41. Die loopt via de fietsersbrug aan Station As en is zo’n 2 kilometer extra. 

Gemotoriseerd verkeer

De aannemer gebruikt de pechstrook en rechterrijstrook als werkzone. Gemotoriseerd verkeer op de Boslaan rijdt bijgevolg over één rijstrook aan de kant van de werfzone. Tot oktober is dat het geval voor verkeer richting As. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u. De bushaltes op de Boslaan blijven in dienst.

In As is het niet mogelijk om de Schoolstraat in of uit te rijden. Verkeer kan omrijden via het Station As.

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit

COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu.  De werken in Dilsen-Stokkem worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.

Contacteer ons

Contact
Meldpunt Wegen
Telefoon
011 74 23 00

Online contactformulier