Overslaan en naar de inhoud gaan

50 km/u tussen Aarschotsebaan en bebouwde kom Boutersem op Leuvensesteenweg

50 km/u tussen Aarschotsebaan en bebouwde kom Boutersem op Leuvensesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Weg

N3

De tijdelijke borden 50 km/u. werden op 20 oktober geplaatst. Op deze webpagina geven wij zo snel mogelijk in 2021 mee wanneer de andere extra maatregelen op korte termijn kunnen uitgevoerd worden.

De snelheidslimiet op de Leuvensesteenweg wordt vanaf dinsdag 20 oktober al een stuk voor de bebouwde kom van Boutersem verlaagd van 70 naar 50 kilometer per uur.  Het is de eerste stap van een reeks veiligheidsmaatregelen op korte termijn in afwachting van de herinrichting van de Leuvensesteenweg.

 

Wat en waarom?

Veiligheidsmaatregelen op korte termijn 

Naast het plaatsen van de tijdelijke borden van 50 km/u, worden er in samenwerking met de gemeente Boutersem in 2021 door het agentschap nog extra maatregelen genomen:
 

  • De bussen van haltes ‘Boutersem Eksterstraat’ en ‘Boutersem Jagershof’ stoppen in de toekomst op de rijweg. Het verhoogde busperron maakt het instappen voor iedereen een stuk comfortabeler en toegankelijker. Het fietspad wordt achter de bushalte omgeleid, zodat er geen conflicten meer zijn tussen fietsers en klanten van De Lijn die aan de halte uitstappen. Ook bussen kruisen in de toekomst het fietspad niet meer om de haltehaven te bereiken.
     
  • Ook wordt een deel van de linker afslagstrook ter hoogte van de Aarschotsebaan vervangen door een middenberm. Voetgangers en fietsers kunnen de  Leuvensesteenweg (N3) in twee keer oversteken, dankzij het rustpunt in het midden. 

Deze ingrepen worden momenteel door Wegen en Verkeer in detail uitgewerkt. Nadien wordt er een aannemer aangesteld die in 2021 de werken aan de bushaltes en de middenberm zal uitvoeren.

Timing en impact?

Tijdelijke verlaging van de snelheid tot aan definitieve herinrichting

Vanaf dinsdag 20 oktober wordt de snelheid op het stukje van de Leuvensesteenweg (N3) tussen de Aarschotsebaan en de bebouwde kom van Boutersem tijdelijk verminderd naar 50 km/u. Tijdelijk, omdat er op lange termijn een herinrichting van de steenweg gepland is. Het ontwerp van dit deel van de herinrichting is opgestart. We voorzien onder andere vrijliggende fietspaden en een veilige omgeving, waar we de snelheid opnieuw kunnen verhogen tot 70 km/u.