Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg breder stuk fietspad langs Boslaan

Aanleg breder stuk fietspad langs Boslaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Weg

N75

Wat en waarom?

Comfortabeler fietsen op nieuw dubbelrichtingsfietspad

De Boslaan (N75) speelt een belangrijke rol in de fietsverbinding tussen As en Dilsen-Stokkem. Momenteel realiseert AWV er, ter hoogte van het recreatiedomein Sparrendal in Lanklaar, een fietsbrug. Zo moeten fietsers en voetgangers veilig kunnen bewegen tussen de natuurgebieden van het Nationaal Park Hoge Kempen, die de Boslaan momenteel doorsnijdt. 

De fietsbrug is een centrale schakel in het ruimere fietsverhaal voor Dilsen-Stokkem als onderdeel van het fietsbeleidsplan van de stad. In dat verhaal werd ook gekozen voor de ontharding van de fietspaden op de Pannenhuisstraat, tussen de Boslaan en de Heideweg. Op die weg rijdt voornamelijk zwaar verkeer richting het bedrijventerrein in Rotem. Door de ontharding maken de bewoners van de achterliggende wijken meer gebruik van het fietspad op de Boslaan tussen de kruising met Onder de Bergen en de kruising met Modelstad. 

Het toegenomen fietsverkeer vraagt bijgevolg om een aanpassing. Om het fietscomfort en -veiligheid te verbeteren, wordt het betonnen fietspad op de Boslaan, rijrichting As, tussen de kruising met Onder de Bergen en de kruising met Modelstad daarom opgebroken. Ze wordt vervangen door een breder dubbelrichtingsfietspad van asfalt. De werfzone komt overeen met het oranje vlak op onderstaande afbeelding.

 

Timing en impact?

Timing

De werken starten op 4 maart 2024 en zullen drie weken duren. 

Welke hinder kan u verwachten?

  • De doorgang voor het gemotoriseerd verkeer blijft behouden, maar er geldt een snelheidsbeperking ter hoogte van de werfzone. 
  • Fietsers en voetgangers moeten wel een kleine omleiding volgen. Fietsers en voetgangers komende uit de Dr. Lenstralaan kunnen via de Zavelstraat richting de Nijverheidslaan en zo de Boslaan op. Fietsers en voetgangers die vanuit Vliegenheuvel vertrekken kunnen oversteken ter hoogte van de Vlessersweg.