Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg fietsoversteek op Lessiusstraat

Aanleg fietsoversteek op Lessiusstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beƫindigd

Provincie

Plaats

Weg

N115

Vanaf 15 november 2021 zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een nieuwe fietsoversteek aanleggen op de Lessiusstraat (N115) in Brecht, ter hoogte van de Broeckhovenstraat.

Wat en waarom?

Veilige fietsoversteekplaats

Op de Lessiusstraat komt ter hoogte van het kruispunt met de Broeckhovenstraat een fietsoversteekplaats. Zo zullen fietsers hier voortaan vlotter en veiliger de weg kunnen oversteken van en naar de Broeckhovenstraat. De oversteekplaats wordt uitgerust met een middeneiland en langs de kant van de Broeckhovenstraat wordt ook een stukje fietspad mee vernieuwd.

oversteek N115

Timing en impact?

Omleiding richting Sint-Lenaarts

De werken voor de aanleg van de oversteekplaats starten vanaf maandag 15 november 2021 en zullen ongeveer twee weken duren. Tijdens deze periode zal er eenrichtingsverkeer gelden op de Lessiusstraat (N115).

  • Verkeer komende van Sint-Lenaarts richting centrum Brecht / E19 blijft steeds mogelijk.
  • Verkeer in de andere richting, naar Sint-Lenaarts, moet tijdelijk een omleiding volgen via De Ring (N115b), N133 en Molenheiken.
  • Fietsers en voetgangers zullen ter hoogte van de werken steeds kunnen passeren. Fietsers zullen soms moeten afstappen en naar de overkant gaan.
omleiding N115

Weersgevoelig

Opgelet, de huidige planning van de werken is onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info vindt u steeds op deze webpagina.