Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassingen aan kruispunt Eduard Robeynslaan met Beukenlaan

Aanpassingen aan kruispunt Eduard Robeynslaan met Beukenlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N2

Wat en waarom?

Nieuwe bushaltes en veiliger oversteken

Wegen en Verkeer voert enkele aanpassingen door aan het kruispunt van de Eduard Robeynslaan (N2) en de Beukenlaan in Diest. De aanpassingen maken het kruispunt veiliger en overzichtelijker voor fietsers, voetgangers en auto’s. 

Wat verandert er? 

  • Nieuwe bushaltes: de bushaltes ‘Diest Beukenlaan’ worden vernieuwd. Ze krijgen een verhoogd perron zodat iedereen makkelijk op de bus kan stappen.
  • Nieuwe oversteekplaats: we verplaatsen het zebrapad dat aan huisnummer 80 ligt tot aan het kruispunt met de Beukenlaan. Aan het zebrapad komt een nieuwe oversteekplaats voor fietsers.
  • Overzichtelijker kruispunt: de middenberm op de Eduard Robeynslaan wordt breder en de toegang naar de Beukenlaan iets smaller. Zo maken we het kruispunt overzichtelijker. 

Het ontwerp van het kruispunt met de Beukenlaan. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Tegelijkertijd met deze werken legt de aannemer ook een nieuwe fietsoversteekplaats aan ter hoogte van de Webbekomstraat, enkele honderden meters verderop. Deze werken veroorzaken weinig hinder.

Timing en impact?

Werken van 19 april tot eind mei

Volgens de huidige planning start de aannemer met de werken op dinsdag 19 april. Ze duren ongeveer anderhalve maand, tot eind mei 2022.

Verkeershinder

  • Fietsers en voetgangers: fietsers en voetgangers kunnen altijd voorbij de werken. 
  • Openbaar vervoer: De Lijn voorziet tijdelijke haltes tijdens de werken. Op delijn.be/routeplanner vindt u actuele informatie over de hinder. Automatisch op de hoogte blijven? Op delijn.be/omleidingsnieuwsbrief kan u zich inschrijven op een nieuwsbrief op maat over uw lijn.
  • Autoverkeer: 
    • het autoverkeer op de Eduard Robeynslaan kan altijd in beide richtingen doorrijden over versmalde rijstroken. 
    • De toegang naar de Beukenlaan wordt afgesloten. Er wordt een omleiding aangeduid via de Oude Baan en de Webbekomstraat. 

Zo ziet het kruispunt met de Beukenlaan er vandaag uit. De bushaltes worden vernieuwd en er komen veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. 

Vlaamse Veerkracht: veiliger kruispunt en toegankelijke bushaltes

COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu.  De werken in Diest worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.