Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassings- en asfalteringswerken op Antwerpsestraat

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N177

Vanaf eind april werken aan kruispunten ’s Herenbaan en Overwinningstraat

Vanaf eind april wordt er gewerkt aan de bruggen van de Antwerpsestraat met de ’s Herenbaan en de Overwinningstraat. De bruggen worden heringericht met veilige dubbelrichtingsfietspaden en ook de kruispunten aan beide zijden van de Antwerpsestraat worden mee aangepakt. Na de werken zal er eenrichtingsverkeer gelden op beide bruggen. De toegelaten rijrichting wordt dan van west naar oost.

Werken ’s Herenbaan – N177: fase 1

De eerste fase van de werken aan het kruispunt met de ‘s Herenbaan is gepland van 29 april tot 31 mei 2021. In deze fase worden langs beide kanten de rechterrijstroken, fietspaden en voetpaden op de Antwerpsestraat ingenomen als werfzone. Het verkeer op de N177 rijdt op de linkerrijstrook. De verkeerslichten aan het kruispunt worden uit dienst genomen voor een vlottere doorstroming. Fietsers en voetgangers volgen een plaatselijke omleiding via de Uitbreidingsstraat, de ‘s Herenbaan en het fietspad parallel aan de N171A. De ’s Herenbaan (inclusief de brug) is langs beide zijden van de Antwerpsestraat volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers die de A12 willen oversteken worden omgeleid via de brug van de Kerselaarlaan. Autoverkeer steekt de A12 over via de brug van de Noeverselaan.

Bereikbaarheid AZ Rivierenland:

  • Het uitrijden gebeurt via de ‘s Herenbaan, Predikherenhoevestraat en Pierstraat.
  • Het aanrijden vanuit het zuiden gebeurt via de N177 (Noeverselaan, Kunstlaan en Acacialaan voor de bereikbaarheid De Wijtshage – Parking 1).
  • De triagepost en spoeddienst van het ziekenhuis blijven ten allen tijde bereikbaar via de N177.

Werken ’s Herenbaan – N177: fase 2

In de tweede fase, gepland van 31 mei tot 16 juni 2021, worden de linkerrijstroken van de Antwerpsestraat en de brug van de ‘s Herenbaan aangepakt. Het verkeer op de N177rijdt op de rechterrijstrook. Tijdens deze fase is enkel de brug van de ’s Herenbaan nog afgesloten, de aansluitingen op de Antwerpsestraat zijn opnieuw open. Ook de fiets- en voetpaden van de Antwerpsestraat zijn opnieuw toegankelijk.

Werken Overwinningstraat – N177: fase 1

De eerste fase van de werken aan het kruispunt met de Overwinningstraat is gepland van 6 tot 24 juni 2021. In deze fase zijn de rechterrijstroken op de Antwerpsestraat afgesloten en rijdt het verkeer over de linkerrijstroken. De Overwinningsstraat (inclusief de brug) is langs beide zijden van de Antwerpsestraat volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers op de Antwerpsestraat richting Brussel volgen plaatselijk een omleiding. Langs de kant richting Antwerpen is er geen hinder voor fietsers en voetgangers.

Werken Overwinningstraat – N177: fase 2

De tweede fase van de werken aan het kruispunt met de Overwinningstraat is gepland van 24 juni tot 5 juli 2021. In deze fase zijn de linkerrijstroken op de Antwerpsestraat afgesloten en rijdt het verkeer over de rechterrijstroken. Tijdens deze fase is enkel de brug van de Overwinningstraat nog afgesloten, de aansluitingen op de Antwerpsestraat zijn opnieuw open. Voor fietsers en voetgangers langs de Antwerpsestraat is er geen hinder meer.

Vernieuwing wegdek Antwerpsestraat in juni

Naast de werken aan de twee bruggen over de A12 wordt in twee zones ook het wegdek van de Antwerpsestraat vernieuwd. Deze werken gebeuren hoofdzakelijk ’s avonds en ’s nachts (steeds tussen 20u en 06u) om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden. Enkel op vrijdag 2 juli wordt er overdag gewerkt. 

  • maandag 14/06 en dinsdag 15/06: N177 richting Antwerpen tussen taverne Obelisk en huisnummer 192 met inbegrip van het kruispunt Frans de Schutterlaan met Antwerpsestraat.
  • dinsdag 15/06 en woensdag 16/06: N177 in beide rijrichtingen tussen het kruispunt met de ’s Herenbaan en de rotonde aan AZ Rivierenland met inbegrip van de rotonde.
  • woensdag 16/06 en donderdag 17/06: N177 richting Willebroek tussen complex 9 Boom en het kruispunt met Frans de Schutterlaan.
  • vrijdag 2/07 overdag: N177 Antwerpsestraat richting Boom t.h.v. de brug aan de Overwinningsstraat en met inbegrip van het brugdek.

Tijdens de nachten wordt er telkens gewerkt tussen 20u en 6u. Tijdens deze tijdspanne is de rijbaan volledig afgesloten alsook de opritten van woningen/garages in de werfzone. Bewoners in de werfzone die toch de baan op moeten tijdens deze periode vragen wij om hun wagen buiten de werfzone te parkeren.

Fietsers en voetgangers behouden doorgang tijdens de werken.

De spoeddienst van AZ Rivierenland zal steeds bereikbaar blijven als volgt:

  • 15/06 tussen 20u – 6u: via het rondpunt komende uit Antwerpen
  • 16/06 tussen 20u – 6u: via N177 en ’s Herenbaan komende uit Boom (via de normale weg)

Ten slotte zal tussen Boom centrum en AZ Rivierenland in beide richtingen op de N177 een busbaan worden aangebracht. De markeringswerken en aanpassingen aan de vaste signalisatie zullen tussen 29/06 en 5/07 overdag uitgevoerd worden. Tijdens deze werken zal er een parkeerverbod langs de N177 gelden.

Opgelet: de planning van de werkzaamheden is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.