Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken op Rijselseweg

Asfalteringswerken op Rijselseweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N336

Wat en waarom?

Nieuwe asfaltlaag in twee zones

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert asfalteringswerken uit op de Rijselseweg (N336) in Ieper. Met deze werken maakt Wegen en Verkeer de rijweg veiliger en comfortabeler. De asfalteringswerken vinden plaats in twee zones op de Rijselseweg. Beide zones krijgen een nieuwe bovenste asfaltlaag.

  • Zone 1: tussen huisnummer 85 en de het kruispunt met de Kalleputstraat (nr. 156)
  • Zone 2: tussen het Bijlanderpad (nr. 160) en de Vaartstraat (nr. 162) 

Klik op de groene knop om de aanklikbare kaart te bekijken.

Timing en impact?

Ongeveer twee weken werken

Deze werken starten op maandag 11 oktober en duren ongeveer 10 werkdagen, verspreid over de twee zones. Volgens de huidige planning zitten de werken erop tegen vrijdag 22 oktober.

Hinder en omleidingen

Wegenwerken gaan vaak gepaard met hinder voor omwonenden en weggebruikers. Als wegbeheerder kunnen we die hinder niet helemaal vermijden, maar we doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken.

  • Plaatselijk verkeer: tijdens de werken proberen we ervoor te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk met de wagen tot aan zijn woning kan geraken. Dit zal niet altijd mogelijk zijn. 
  • Doorgaand verkeer: al het verkeer tussen Sint-Elooi en Ieper moet in beide richtingen een omleiding volgen via Voormezele.

Opgelet: asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Als het weer tegenzit, kan het dus zijn dat de planning nog wijzigt.