Overslaan en naar de inhoud gaan

Doortocht Zeveneken (N70)

Timing en fasering

Timing en fasering

Datum

Status

Gestart

Weg

N70

Fasering van de werken op de N70

Fase 1: Zavel tot en met kruispunt Sint-Elooistraat, september 2020 – 17 mei 2021

In de eerste fase wordt er gewerkt van net voorbij de Zavel tot en met het kruispunt van de Sint-Elooistraat.

In de week van 10 mei gieten we de toplaag asfalt op de weg N70 van Zavel tot aan de Sint-Elooistraat en ook  in de Halve Dreef en het begin van de Sint-Elooistraat gieten we een toplaag zodat ook die weg afgewerkt is en terug opengesteld kan worden voor alle verkeer. 
Op de N70 moeten dan enkel nog de overrijdbare zones, de fietspaden en de verkeerseilanden in beton ter hoogte van de rotonde afgewerkt worden. In de zijstraten zullen plaatselijk nog wat aanpassingen aan het voetpad gebeuren.

Het gieten van de toplaag in de zijstraten wordt voorzien op maandag 10 mei. Het asfalt voor de N70 zelf wordt voorzien op dinsdag 11 mei

Fase 2: Kruispunt Sint-Elooistraat tot en met kruispunt Drongenstraat, 18 januari 2021 – zomer 2021

De wegen- en rioleringswerken in Zeveneken zijn terug volop bezig. De huidige verkeerssituatie blijft onveranderd. Zeveneken-Dorp is afgesloten van het kruispunt Sint-Elooistraat tot net voor de Drongenstraat.

Vanaf 17 mei zal het kruispunt van de Drongenstraat afgesloten worden voor het verkeer. Lokaal verkeer volgt vanaf dan een omleiding via de Beerveldsebaan, Bastelare, de Nieuwpoortstraat en de Doorgangstraat.

  omleidingsplan

  Na deze werken pakken we de volgende fases aan:

  • Fase 3: N70 van kruispunt Drongenstraat tot en met inrit houthandel Gentse Steenweg 357
  • Fase 4: N70 van inrit houthandel Gentse Steenweg 357 tot Gentse Steenweg 337

  Fasering van de werken in de zijstraten

  Ook in enkele zijstraten voeren we weg- en rioleringswerken uit.

  A. Begin Sint-Elooistraat: midden september 2020 – midden mei 2021

  In september 2020 startten de weg- en rioleringswerken in het begin van de Sint-Elooistraat. Hierbij wordt gewerkt van het kruispunt met de N70 tot net voor slagerij Kurt en Leen. De werken zullen midden mei klaar zijn.

  B. Halve Dreef – half november 2020 tot midden mei 2021

  De werken in de Halve Dreef zijn gestart in november 2020. Ook hier zijn de rioleringswerken afgelopen. Ook deze werken zullen midden mei afgerond zijn.

  C. Hoekstraat – november tot eind maart 2021

  De werken in de Hoekstraat zijn eveneens gestart in november 2020. Hier moeten nog enkele kleinere werken uitgevoerd worden, die weinig hinder veroorzaken voor het verkeer en de omwonenden. De straat is opnieuw geopend voor het verkeer. Alleen ter hoogte van het pompstation kan het verkeer plaatselijk maar op één rijstrook passeren.

  D. Kallestraat en Kantschoolweg: start nutswerken maandag 12 april

  In de Kallestraat bouwt Aquafin een nieuw pompstation om het afvalwater richting de rioolwaterzuiveringsinstallatie te pompen. Dit pompstation komt tussen de huisnummers 56 en 62. De werken in de Kallestraat en de Kantschoolweg duren tot oktober 2021.  

  Meer informatie over de impact van de werken leest u onder actuele hinder.